Αρχική » Παρέλαση λεωφορείων με τελικό σταθμό την ….εκκλησία!

Παρέλαση λεωφορείων με τελικό σταθμό την ….εκκλησία!

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 15 Ιουλίου κάτοικοι από την Αμαλιάδα μέχρι και την Κυλλήνη είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μια μεγάλη παρέλαση στολισμένων λεωφορείων με κορδέλες και λουλούδια!

Τα λεωφορεία δεν μετέφεραν κανονικούς επιβάτες αλλά έναν γαμπρό και μια νύφη! Ο οδηγός λεωφορείων Κωνσταντίνος Λάβδας και η αγαπημένη του Γεωργία θέλησαν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να σφραγίσουν με θρησκευτικό γάμο τον ιερό θεσμό της ήδη όμορφης οικογένειάς τους.

Ο γάμος έγινε στο πανέμορφο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Ένα εκκλησάκι βαμμένο στα παραδοσιακά χρώματα του άσπρου και του μπλε που θυμίζει έντονα  τα ελληνικά  μας νησιά. Καρέκλες είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για να υποδεχθούν τους καλεσμένους. Ο στολισμός απλός και άκρως καλοκαιρινός.

Σύντομα οι πρώτοι καλεσμένοι άρχισαν να καταφθάνουν, και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών συγκεντρώθηκαν στην σκιά ενός μικρού κρουαζιερόπλοιου που ήταν δεμένο δίπλα στο εκκλησάκι.

 Σύντομα ήχησαν οι πρώτες κόρνες των λεωφορείων. Όλοι περίμεναν με αγωνία ! Το πρώτο λεωφορείο άνοιξε τις πόρτες του και παρέδωσε τον γαμπρό. Ο Κωνσταντίνος πήρε την θέση του μπροστά στην εκκλησία κρατώντας την ανθοδέσμη του περιμένοντας με αγωνία την γυναίκα της ζωής του.

Μετά από λίγα λεπτά ήχησαν πάλι κόρνες και νέα λεωφορεία κατέφθασαν μεταφέροντας την νύφη τώρα. Το πρώτο λεωφορείο σταμάτησε μπροστά στην εκκλησία και ενώ ο κόσμος περίμενε να δει την νύφη με αγωνία , έκανε απότομη στροφή και έφυγε! Ο κόσμος άρχισε να γελάει και να πειράζει τον γαμπρό, του οποίου η αγωνία μεγάλωνε. Λίγα λεπτά αργότερα το λεωφορείο επέστρεψε αλλά αυτή την φορά έκανε στάση κανονικά ανοίγοντας την πίσω πόρτα. Αρκετές γυναίκες άρχισαν να βγαίνουν αλλά η νύφη πουθενά! Εκεί που ο κόσμος περίμενε με αγωνία και περιέργεια η νύφη έκανε την μεγάλη της έξοδο από την μπροστινή πόρτα.

Ο κόσμος άρχισε χειροκροτούσε με ενθουσιασμό. Η νύφη συνοδευόμενη από τα παιδιά τους παραδώθηκε στον γαμπρό και προχώρησαν όλοι μαζί στην εκκλησία για να τελεστεί το μυστήριο.

Οι καλεσμένοι μας εξέπληξαν με το στυλ τους, εμείς ξεχωρίσαμε μερικά πορτραίτα μικρών και μεγάλων που μας εντυπωσίασαν.

Μετά την τέλεση του γάμου έγινε η έξοδος του ζευγαριού και ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία να τους πετάξει ρύζι και να τους ευχηθεί.

Εντυπωσιακοί και οι κουμπάροι του ζευγαριού που πόζαραν στο φακό του Μαντάτο μόνο για εσάς.

Τα μυστήρια όμως δεν είχαν ολοκληρωθεί καθώς τώρα ακολούθησε και η βάπτιση του μικρού τους γιού. Όλη η οικογένεια μαζί παρακολούθησε με ευλάβεια την βάπτιση του μικρότερου μέλους.

Δεύτερη έξοδος από την εκκλησία και ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες, και κλασσικές και πρωτότυπες!

Το τραπέζι του γάμου έγινε στο εντυπωσιακό κέντρο διασκέδασης Semeli στην Κυλλήνη. Όμορφος ο χώρος και υπέροχος ο στολισμός. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μοναδικά γλυκά της Ιωάννας Ντάκου στην είσοδο μαζί με ένα δροσιστικό ποτό για καλωσόρισμα.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται και εμείς ξεχωρίσαμε τους επίσημους καλεσμένους που ήρθαν να ευχηθούν στο ζευγάρι. Ανάμεσα τους ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας κ. Ανδρέας Παπαδάκος, συνοδευόταν από τον εξίσου υποψήφιο της παράταξης του κ. Γιάννη Πολυζωγόπουλο και τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη με την συνοδεία του.

Όλοι τους έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και μεταξύ τους αλλά και με τους συγγενείς του ζευγαριού.

Το ζευγάρι έκανε εντυπωσιακή είσοδο ανάμεσα σε πυροτεχνήματα. Όλη η οικογένεια μαζί ακολούθησε την παραδοσιακή κοπή της τούρτας και έσυραν τους πρώτους χορούς. Φυσικά τίποτα δεν ήταν συνηθισμένο σε αυτό το γάμο και ο πρώτος χορός του ζευγαριού ήταν λίγο πιο εναλλακτικός αφού κάλεσαν και το ζευγάρι των κουμπάρων στην πίστα καθώς και το ζευγάρι των νονών. Ο γαμπρός και οι υπόλοιποι συνοδοί μπέρδεψαν τις ντάμες τους και δημιούργησαν γέλιο και πειράγματα στην ατμόσφαιρα. Ακολούθησαν οι χοροί των συγγενών.

Διάλλειμα για περισσότερα πυροτεχνήματα με τους μοναδικούς DJ να χαρίζουν ζωή στην πιο όμορφη βραδιά της ζωής τους.

Ήρθε η ώρα της ανθοδέσμης! Η νύφη αναγκάστηκε να την πετάξει δυο φορές καθώς την πρώτη φορά την έπιασε ένα μικρό κοριτσάκι. Την δεύτερη φορά όμως βρήκε τον σωστό της δρόμο η ανθοδέσμη σε μια χαριτωμένη νεαρή η οποία πόζαρε όλο χαρά δίπλα στην νύφη.

Ο γαμπρός όμως ζήλεψε και θέλησε να επαναλάβει το τυπικό ρίχνοντας και αυτός την ανθοδέσμη στους φίλους του, παντρεμένους και ανύπαντρους. Όλοι έλαβαν πρόθυμα μέρος με γέλια και πειράγματα και την ανθοδέσμη έπιασαν ένας μικρούλης μαζί με τον κουμπάρο.

Ακολούθησαν χοροί μέχρι το πρωί από συγγενείς και φίλους.

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη βραδιά, εμείς ως Μαντάτο τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και να είναι η κάθε τους μέρα τόσο χαρούμενη όσο και η ημέρα του γάμου τους.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00