Αρχική » Παράταση για τους Ηλείους πυρόπληκτους ζητά η Διονυσία Αυγερινοπούλου

Παράταση για τους Ηλείους πυρόπληκτους ζητά η Διονυσία Αυγερινοπούλου

από Maria Petroutsa

                                                                          

-Ερώτηση για τη χορήγηση της αρωγής ανακατασκευής κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας

Τη χορήγηση νέας παράτασης προθεσμιών στους πυρόπληκτους της Ηλείας, για να λάβουν τη δωρεάν κρατική αρωγή ανακατασκευής που δικαιούνται, ζητά με ερώτησή της προς τον υπουργό Υποδομών η βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης, πρώτα η οικονομική κρίση και στη συνέχεια η πανδημία, δυσκόλεψαν τους πυρόπληκτους πολίτες να ολοκληρώσουν έγκαιρα την ανακατασκευή των κατοικιών τους και να λάβουν τη δωρεάν κρατική αρωγή που είχε εγκρίνει σε τρεις δόσεις το κράτος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και σε άλλους νομούς.

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου επισημαίνει ότι, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, οι δύο πρώτες δόσεις χορηγήθηκαν, ωστόσο η τρίτη και τελευταία δόση συνέπεσε με την περίοδο της πανδημίας, η οποία εκμηδένισε για αρκετούς μήνες κάθε κατασκευαστική και γενικότερα οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η έγκαιρη ανακατασκευή των πυρόπληκτων κατοικιών.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Ηλείας, αρκετοί πυρόπληκτοι πολίτες της Ηλείας, ειδικά στους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (31.12.2021). Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνσή τους, διότι ολοκλήρωσαν με δικά τους έξοδα  την ανακατασκευή των κατοικιών τους και τώρα δεν εγκρίνεται η χορήγηση της δωρεάν κρατικής αρωγής λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.

Δεδομένου ότι η πανδημία προκάλεσε αποδεδειγμένα μεγάλες καθυστερήσεις στον κλάδο των κατασκευών και στην οικονομική ρευστότητα των πολιτών, η Διονυσία Αυγερινοπούλου ζητά από το υπουργείο Υποδομών να εγκρίνει για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης τη χορήγηση νέας παράτασης στη υποβολή των δικαιολογητικών τους, για να λάβουν οι πυρόπληκτοι πολίτες την κρατική αρωγή που δικαιούνται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00