Αρχική » Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία


Το πρώτο Γυμνάσιο Αμαλιάδας πραγματοποίησε εκδήλωση στο χώρο του σχολείου με προσκεκλημένη την πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Ατόμων με Αναπηρία «ΗΛΙΣ» κ. Αγαθή Ρηγοπούλου.
Ο σκοπός της παραπάνω δράσης αφορά την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το αυτονόητο δικαίωμα της ένταξης και της ισότιμης συμμετοχής αυτών των ατόμων στο «κοινωνικό γίγνεσθαι».
Μαθητές του σχολείου αναφέρθηκαν στη σημασία της κατάρριψης των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων απέναντι τους.
Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ρεβέκκα Αικατερίνη-Κλάδη τόνισε την αξία της δράσης για την ηθική στήριξη στις οικογένειες που στέκονται ως ακλόνητοι βράχοι στα άτομα με αναπηρία.
Χαιρετισμό απεύθυνε στους μαθητές η αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Ζούπη Χρύσα.
Την ξεχωριστή αυτή η δραστηριότητα τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του Εσπερινού σχολείου Αμαλιάδας, καθηγητής φιλόλογος και αντιπρόεδρος ΠΥΣΔΕ Ηλείας Χριστόπουλος Ιωάννης καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου κ. Καρατασάκης Αντώνιος και η αντιπρόεδρος κ. Κλεονίκη Γκούβιτσα.
Ο σύλλογος των καθηγητών και το δεκαπενταμελές του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας έδωσαν στην κυρία Ρηγοπούλου Αγαθή ως αναμνηστικό της επίσκεψης της στο σχολείο, βιβλίο σχετικό με την Αρχαία Ήλιδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00