Αρχική » Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται ούτε τη δικαιοσύνη ούτε τη μεσαία τάξη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται ούτε τη δικαιοσύνη ούτε τη μεσαία τάξη

από Maria Petroutsa

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΝΔ και τέως Γενικού Δ/ντή Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών

Η δήλωση Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό από την καταστροφική του τετραετία αλλά επιμένει να δείχνει ασέβεια στη Δικαιοσύνη και να έχει κρυφή ατζέντα στην ασφαλιστική και φορολογική του πολιτική, με στόχο να φτωχοποιήσει ξανά τη μεσαία τάξη.
Υπενθυμίζω πως η Ολομέλεια του ΣτΕ το 2019 έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Κατρούγκαλου όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε σύγκριση με τους μισθωτούς, καθώς το όριο του 20% των εισφορών που προέβλεπε ο λεγόμενος νόμος, κρίθηκε ότι προσβάλλει την αρχή της ισότητας.
Παρότι λοιπόν η Δικαιοσύνη ήταν σαφής και ξεκάθαρη για το τι προβλέπει το Σύνταγμα και για το τι είναι νόμιμο, δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο άνθρωπος που ως υπουργός έφτιαξε αυτόν τον νόμο, ήρθε να μας πει ότι αν τυχόν γίνει ξανά κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν ξανά νέα φορολογική αφαίμαξη, όπως την τετραετία 2015-2019, όταν έδιναν το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος για να κάνει ο Τσίπρας ψηφοθηρική πολιτική.
Πώς μπορεί ο ελληνικός λαός να εμπιστευτεί ξανά ένα κόμμα που δεν σέβεται τη Δικαιοσύνη και που άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος;
Πώς μπορεί ο ελληνικός λαός να εμπιστευτεί ένα κόμμα που αγνοεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης;
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα με την πιο καθαρή και κρυστάλλινη θέση: καμία νέα επιβάρυνση στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η Νέα Δημοκρατία μείωσε τους φόρους και τις εισφορές στην πρώτη τετραετία διακυβέρνησης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα συνεχίσει να το κάνει και στην επόμενη τετραετία, στον βαθμό πάντα που το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές μας δυνατότητες.
Προσωπικά έχω δώσει σκληρή μάχη ως γενικός διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών για να δείξω τις μεγάλες επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτό το έχω πληρώσει με πειθαρχικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πτοήθηκα όμως και συνεχίζω να είμαι παρών στην πρώτη γραμμή και δίπλα στον κόσμο.
Είμαι ένας από σας, ζητώ τη στήριξή σας για να είμαι στη Βουλή και να μην επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να φτωχοποιήσει ξανά τη μεσαία τάξη και να μας ξαναγυρίσει στην εποχή της υπερφορολόγησης και των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00