Αρχική » Ο νέος θεσμός της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας ενεργοποιήθηκε ήδη στο Δήμο Ήλιδας

Ο νέος θεσμός της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας ενεργοποιήθηκε ήδη στο Δήμο Ήλιδας

από Maria Petroutsa

Στην πρώτη του ειδική Δημόσια Συνεδρίαση Λογοδοσίας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, ενεργοποιώντας τις διατάξεις του νέου νόμου που προβλέπει κάθε δύο μήνες την υποχρεωτική παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής.

Αν και στο συγκεκριμένο συμβούλιο συζητούνται έως 10 θέματα τα οποία συλλέγονται από δημοτικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων, εν τέλει με απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και της προέδρου κας Θεώνης Γεωργοπούλου για την πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκε το σύνολό τους.

Αν και η περίοδος που έχει αναλάβει καθήκοντα η δημοτική αρχή είναι μικρή, εν τούτοις δήμαρχος και αντιδήμαρχοι τοποθετήθηκαν σχετικά με τα όσα αντιμετώπισαν κατά τις πρώτες 40 ημέρες της θητείας τους και κυρίως στις δυσκολίες που καθημερινά αποκαλύπτονται.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για την ανάγκη της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, κυρίως για την ενημέρωση των δημοτών.

Όπως τόνισε αυτό αποτελούσε και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ένα δεδομένο, αφού θα προχωρούσε σε διαρκή λογοδοσία ακόμα και αν δεν το προέβλεπε ο αυτοδιοικητικός νόμος.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διαφάνειας κ. Σπύρου Λαμπρινού σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ήλιδας, τονίζοντας ότι δόθηκε μεγάλη μάχη για να καταρτιστεί το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος που διανύουμε, με τα προβλήματα να είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά που αναμένονταν.

Από την πλευρά του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ξεκαθάρισε για το θέμα, ότι τόσο για τα οικονομικά, όσο και για τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τους αντιδημάρχους, αναμένονται οι τελικές τους εκθέσεις προκειμένου ανά τομέα να δοθούν ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου για να ενημερωθεί και ο κόσμος.

Σε σχέση με τις ερωτήσεις των προέδρων των κοινοτήτων, αυτές είχαν κυρίως να κάνουν με χρόνια προβλήματα των υποδομών στα χωριά τους, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστα Τσεριώνη να τα ομαδοποιεί και να απαντάει για την κάθε ενότητα ξεχωριστά.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, αφού στη νέα διαδικασία δεν προσήλθαν σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00