Αρχική » Ο Ηλίας Κικίλιας υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ σε περιοδεία στην Ηλεία

Ο Ηλίας Κικίλιας υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ σε περιοδεία στην Ηλεία

από Maria Petroutsa


Ο Ηλίας Κικίλιας υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πραγματοποίησε στις 18 Μαΐου περιοδεία στην Ηλεία, έναν νομό με μακρά παράδοση υποστήριξης των δημοκρατικών δυνάμεων.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τις δημοτικές αρχές του Πύργου και τον Δήμαρχο Ήλιδας, κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, τέθηκαν στο επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Ηλείας, με έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στην συγκράτηση των νέων στην περιοχή και στην προώθηση της ανάπτυξης με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ηλείας και τον βουλευτή Ηλείας ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Κατρίνη κατά την οποία αναδείχθηκαν τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η ακρίβεια που πλήττει την αγορά και η ελλιπής χρηματοδότηση. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης του πλούσιου τουριστικού δυναμικού της Ηλείας.
Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Κτήμα Μερκούρη, με την ευκαιρία της εκδήλωσης “Ανοιχτές Πόρτες”. Ο κ. Ηλίας Κικίλιας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Μερκούρη, ιδιοκτήτη ενός από τα ιστορικότερα οινοποιεία της χώρας και να ανταλλάξει απόψεις για την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής συνομίλησε με πολίτες στον Πύργο και την Αμαλιάδα, σε πλατείες, στην Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Διαπίστωσε την αγωνία και την ανησυχία που επικρατεί στους πολίτες για τις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του, δήλωσε ότι: «Η Ηλεία διαθέτει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά απαιτείται σχέδιο και πολιτική βούληση. Σήμερα δεν υπάρχουν. Στις 9 Ιουνίου, υπάρχει άλλος δρόμος για την Ηλεία, την Ελλάδα, την Ευρώπη. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει αξιόπιστη αντιπολίτευση και προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00