Αρχική » Ο Δήμος Πύργου τιμά την «δική» μας Μαίρη Λίντα

  • Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στην κεντρική πλατεία Πύργου
  • Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 21.00
  • Για πρώτη φορά αφιέρωμα στην κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια
  • Με τους: Λένα Αλκαίου, Σοφία Βόσσου, Ελένη Δήμου, Κατερίνα Κούκα, Κωνσταντίνα, Μαρία Σουλτάτου – Μαζί τους ο Κώστας Τριανταφυλλίδης. Στις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του Μ. Χιώτη ο Γιώργος Μαργαρίτης – Συμμετέχουν: Χριστιάννα Γαλιάτσου, Γιώργος Αδαμόπουλος
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Η Μαίρη Λίντα είναι ένα άσβεστο αστέρι το οποίο θα λάμπει πάντα»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται όλες οι ετοιμασίες για την μεγαλύτερη καλλιτεχνική εκδήλωση του καλοκαιριού. Ο Δήμος Πύργου, για πρώτη φορά τιμά την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια, την «δική» μας Μαίρη Λίντα, με μια συναυλία-αφιέρωμα με τη συμμετοχή γνωστών και καταξιωμένων τραγουδιστών.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της πόλης και ώρα 21.00 και εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς.

  • Για πρώτη φορά, η Μαίρη Λίντα, κατά κόσμον Μαρία Δημητροπούλου θα τιμηθεί στην γενέτειρά της με ένα καλλιτεχνικό γεγονός «ορόσημο» για το φετινό καλοκαίρι. Γυναικείες παρουσίες όπως οι: Λένα Αλκαίου, Σοφία Βόσσου, Ελένη Δήμου, Κατερίνα Κούκα, Κωνσταντίνα, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, καθώς και ο «δικός» μας Γιώργος Αδαμόπουλος, θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με τα τραγούδια της Μαίρης Λίντα, ενώ ο Γιώργος Μαργαρίτης με τη γνήσια λαϊκή του φωνή θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον μουσικό παραγωγό-στιχουργό Γιάννη Τζουανόπουλο, ο οποίος έχει επιμεληθεί οργανωτικά και καλλιτεχνικά την εκδήλωση, και τους ερμηνευτές Σοφία Βόσσου, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Γιώργο Αδαμόπουλο, όπου παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου.

«Δόξασε παγκοσμίως το ελληνικό τραγούδι»
Ως τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική εκδήλωση του καλοκαιριού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, χαρακτήρισε ο κ. Αντωνακόπουλος τη συναυλία-αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα και τόνισε: «Η Μαίρη Λίντα, κατά κόσμον Μαρία Δημητροπούλου, μια γνήσια Πυργιώτισσα δόξασε το ελληνικό τραγούδι παγκοσμίως. Είναι από τις λίγες καλλιτέχνιδες η οποία είχε τον θαυμασμό από τον πρόεδρο της Αμερικής μέχρι τον Αριστοτέλη Ωνάση και τη Μαρία Κάλλας. Αυτό είναι τιμή για μας και μας δημιουργεί την «υποχρέωση» να τιμούμε να τέτοιους ανθρώπους, διότι όταν τους προβάλλουμε και τους τιμούμε, προβάλλουμε τον τόπο μας, τις ρίζες μας και το παράδειγμά τους. Μιας γυναίκας, που ξεκίνησε από τον φτωχό τότε Πύργο και απέδειξε τί δύναμη έχει μέσα του ένας άνθρωπος που μπορεί να κατατροπώσει όλα τα εμπόδια και να γίνει αστέρι. Η Μαίρη Λίντα είναι ένα άσβεστο αστέρι το οποίο θα λάμπει πάντα, θα εκπέμπει μηνύματα. Και η δική μας εκδήλωση είναι πολύ μικρή μπροστά στο τεράστιο μέγεθός της».
Αναφερόμενος στον Γιάννη Τζουανόπουλο, δήλωσε ότι είναι «θεμέλιος λίθος στον καλλιτεχνικό χώρο» που πάντα δημιουργεί πάντα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, και καλωσόρισε τους ερμηνευτές.

Γιάννης Τζουανόπουλος: «Η παγκόσμια Μαίρη Λίντα»
Ο Γιάννης Τζουανόπουλος αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική διαδρομή της Μαίρης Λίντα και την λατρεία που εισέπραξε από κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευτύχησα να είμαι φίλος της και συγκινήθηκε πολύ όταν της είπα για τη συναυλία που ετοιμάζουμε για να την τιμήσει ο Δήμος Πύργου. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να την έχουμε μαζί μας, αλλά θα την απολαύσουμε με ένα βιντεάκι-έκπληξη. Μαζί μας θα είναι μεγάλες ερμηνεύτριες που είτε βρέθηκαν στην ζωή της είτε στην επαγγελματική της δραστηριότητα. Κάθε ερμηνευτής θα πει τρία τραγούδια της Μαίρης Λίντας και ένα προσωπικό τους που θα το αφιερώσουν στην ίδια»

Σοφία Βόσσου: «Η πιο σπουδαία ψυχή»
Παίρνοντας το λόγο η Σοφία Βόσσου είπε: «Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, μετά την πρόσκληση του αδελφικού μου φίλου Γιάννη Τζουανόπουλου, για να συμμετέχω στο αφιέρωμα για τη Μαίρη Λίντα. Είχα την ευλογία να συνεργαστούμε στη Θεσσαλονίκη για ένα χρόνο (‘95-‘96). Είναι ένα σπάνιος άνθρωπος με σπουδαία ψυχή.
Ποια ήταν η ιδιαιτερότητά της ως καλλιτέχνιδα; Κατάφερα με μια κλασική τεχνική να «παντρέψει» τόσο ωραία το λαϊκό τραγούδι με το «ελαφρύ» και το κλασικό. Είναι η χροιά της, τα ηχοχρώματά της που είναι μοναδικά. Και η τεχνική της, όπως και η κίνησή της».

Κώστας Τριανταφυλλίδης: «Έφτιαξε τη δική της σχολή»
Ως έναν μεγάλο αναμορφωτή του ελληνικού τραγουδιού, χαρακτήρισε ο Κώστας Τριανταφυλλίδης την Μαίρη Λίντα, που διαμόρφωσε τη δική της «σχολή» για τις επόμενες γενιές. “Εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα να τη γνωρίσω προσωπικά. Τη γνωρίζω όπως οι περισσότεροι μέσα από τα τραγούδια και τις ταινίες, αλλά θέλω να τονίσω ότι στην τέχνη και το τραγούδι υπάρχουν καλλιτέχνες που είναι αναμορφωτές. Η Μαίρη Λίντα είναι μία απ’ αυτούς που αναμόρφωσαν το τραγούδι και διαμόρφωσαν την επόμενη γενιά. Και με την τεχνική που «πάντρεψε» το κλασικό με το λαϊκό και ο τρόπος που το παρουσίασε έφτιαξε μια δική της σχολή. Είναι τιμή και μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ και δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο για την ίδια”.

Γιώργος Αδαμόπουλος: «Βασιζόμαστε στην πορεία της»
Ο Γιώργος Αδαμόπουλος ευχαρίστησε τον Γιάννη Τζουανόπουλο για την πρόσκληση να εμφανιστεί δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες και δήλωσε: «Θεωρώ ότι η Μαίρη Λίντα ήταν σπουδαία, για όλα όσα ειπώθηκαν αλλά και γιατί κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη καλλιτεχνική πορεία, επάνω στην οποία βασιζόμαστε σήμερα. Εμείς, ως νέοι βρίσκουμε ένα «πάτημα» να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00