Αρχική » Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  καταδικάζει την επιχειρούμενη αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  καταδικάζει την επιχειρούμενη αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη

από Maria Petroutsa

Ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Ομόφωνα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης ο Κωνσταντίνος Χαντζής

Ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, καθώς και των Ειρηνοδικείων Αμαλιάδας, Μυρτουντίων και Γαστούνης, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2024, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, που ενημέρωσε το σώμα για το επικείμενο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την ενδεχόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, αναφέρεται, μεταξύ άλλων πως: «Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  εκφράζει την πλήρη εναντίωσή του και καταδικάζει την επιχειρούμενη αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη που επιχειρείται στην Π.Ε. Ηλείας, με την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και της αντίστοιχης Εισαγγελίας, καθώς και με το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων Αμαλιάδας, Γαστούνης και Μυρτουντίων (Λεχαινών) από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προς όφελος, δήθεν, της επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης».

ΔΛΤ Κυλλήνης

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης εκλέχθηκε ομόφωνα ως νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης ο Κωνσταντίνος Χαντζής.

Επίσης, από την πλειοψηφία προτάθηκαν ως μέλη οι εξής:

Γεωργία Κακαλέτρη με αναπληρώτρια την Βάσω Σωτηροπούλου

Νώντας Φιτσάλος με αναπληρωτή τον Αριστείδη Χατζήπαπα

Γεώργιος Βώσσος με αναπληρωτή Αριστοφάνη Χιώνη

Αναπληρωτής του Κωνσταντίου Χαντζή ο Πέτρος Ανυφαντής

Από την μειοψηφία προτάθηκαν ως μέλη οι εξής:

 Δημήτρης Λευκαδίτης με αναπληρωτή τον Νίκο Παπανικολάου

Διονυσία Ζησιμοπούλου-Κουτσούκου με αναπληρώτρια την Μαργαρίτα Στίβα

Σύνδεσμος «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Για τον Σύνδεσμο «ΗΡΑΚΛΗΣ» προτάθηκαν από την πλειοψηφία οι: Γεώργιος Μπράβος με αναπληρωτή τον Γιώργο Σκλαβενίτη, Αλεξάνδρα Γιαννίτση με αναπληρώτρια την Γεωργία Κακαλέτρη, ενώ από την μειοψηφία προτάθηκαν οι Θεόδωρος Γκρίντζος με αναπληρωτή τον Γιώργο Χατζηπανταζή.

Σύνδεσμος «ΠΗΝΕΙΟΣ»

Για τον Σύνδεσμο «ΠΗΝΕΙΟΣ», προτάθηκαν από την πλειοψηφία οι:  Αλεξάνδρα Γιαννίτση με αναπληρωτή τον Κλεομένη Μπακογιάννη, Θεόδωρο Κατσάπη με αναπληρωτή τον Γιάννη Βαρβαρέσο.

ΦΟΔΣΑ

Για τον ΦΟΔΣΑ η πλειοψηφία πρότεινε τους: Γιάννη Λέντζα με αναπληρωτή τον Γιάννη Βαρβαρέσο, Παναγιώτη Βαγγελάκο με αναπληρωτή τον Νίκο Σίνο, ενώ η μειοψηφία πρότεινε τους Βασίλη Τσιρίκο με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Χατζή.

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Ως εκπρόσωποι του Δήμου στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας εκλέχθηκαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας (ex officio), ο Σάκης Κεκάτος, η Αλεξάνδρα Γιαννίτση και η Γεωργία Κακαλέτρη από την πλειοψηφία και οι Βασίλης Τσιρίκος και Νίκος Παπανικολάου από τη μειοψηφία.

Επιτροπή Παιδείας

Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας αναλαμβάνει ο Πέτρος Ανυφαντής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00