Αρχική » Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στη γιορτή της Γυναίκας με δράση ευαισθητοποίησης ευάλωτων γυναικών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στη γιορτή της Γυναίκας με δράση ευαισθητοποίησης ευάλωτων γυναικών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

από Maria Petroutsa

Ο Δήμος Ήλιδας, μέσω των κοινωνικών Δομών και του ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, συμμετείχε ενεργά στους εορτασμούς για τη Γιορτή της Γυναίκας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, διοργανώνοντας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας εργαστηριακές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου (τεστ Παπ), για γυναίκες προερχόμενες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συμβολικά στη δράση της 8ης Μαρτίου παραβρέθηκαν στη νοσηλευτική μονάδα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Ευσταθόπουλους, όπου είχαν συνάντηση και με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού.   

Η δράση ήταν η πρώτη για το 2024, ωστόσο, δεν θα είναι η μοναδική, αφού αντίστοιχες θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα αφορούν τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε ειδικές ομάδες, όπως  ρομά, ανασφάλιστους και άλλους ευάλωτους.

Στόχος των δράσεων αποτελεί η αφύπνιση και η ορθή ενημέρωση πάνω σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας, μέσω του προγραμματισμού των απαραίτητων εξετάσεων, αλλά και ομιλιών για την αξία του προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00