Αρχική » Ο Δήμαρχος Πύργου στην τελευταία Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού

Ο Δήμαρχος Πύργου στην τελευταία Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού

από Άκης Χουζούρης
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Δεν θα σταματήσετε ποτέ να είστε ο πνευματικός μας πατέρας»

Με λόγια καρδιάς, γεμάτα αγάπη και σεβασμό μίλησε ο Δήμαρχος Πύργου τελευταία Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του απερχόμενου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, για την προσωπικότητα και τα έργα του Σεβασμιότατου.

«Το έργο σας Σεβασμιότατε δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί γιατί φαίνεται! Το έχουμε ζήσει όλοι μας. Σταματάτε να είστε πνευματικός μας πατέρας απ’ αυτή τη διοικητική θέση αλλά ουσιαστικά δεν θα σταματήσετε ποτέ να είστε. Διότι η θρησκεία μας είναι κατ’ εξοχήν πνευματική-θεολογική. Κλείνοντας όμως αυτός ο κύκλος, πρέπει όλοι εμείς, τα πνευματικά σου τέκνα να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αν σ’ αυτά τα 40 χρόνια έχουμε ανταποκριθεί σωστά στον Δάσκαλό μας.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σταματήσετε να ασχολείστε με την πνευματική ευεξία των πολιτών της Ηλείας και τη Χριστιανική συμπεριφορά. Δε νομίζω ότι άνθρωποι σαν εσάς ησυχάζουν ποτέ από την αγωνία να σώζουν ανθρώπους. Αυτό είναι σίγουρο, γι’ αυτό χαίρετε πανελλαδικής εκτιμήσεως. Και αυτό αποτελεί σίγουρα το διαβατήριο για τον επόμενο Ποιμενάρχη μας. Είναι μια πρόταση με καθολικότητα απ’ όλη την τοπική κοινωνία όπου για πρώτη φορά εκφράστηκε με τόση θέρμη και με τέτοια απαίτηση να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα».

Μετά το τέλος της σύντομης ομιλίας του, ο δήμαρχος Πύργου έδωσε το λόγο σε ένα από τα παιδιά της πόλης, τον γνωστό σε όλους μας Νίκο Φραγκούλη, που έχει δεχτεί την απλόχερη βοήθεια της Ι.Μ. Ηλείας και του Σεβασμιότατου. «Τα έργα σας μιλούν και ο Νίκος είναι ένα από τα παιδιά που έχετε βοηθήσει. Έχει βοηθήσει πολύ τους αδύναμους , τους συλλόγους των ΑμεΑ με δομές που λειτουργήσατε ακόμη και σε δύσκολες εποχές με φοβερή υποχρηματοδότηση» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00