Αρχική » Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος εγκαινίασε την βιβλιοθήκη “Στάθης Σταυρόπουλος” στη Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος εγκαινίασε την βιβλιοθήκη “Στάθης Σταυρόπουλος” στη Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου.

από Maria Petroutsa

Ένα πνευματικό “διαμάντι” για όλους

-Με δωρεά του σκιτσογράφου-συγγραφέα 1500 βιβλίων

Με 1500 τίτλους βιβλίων και μια επιγραφή που φέρει το όνομά του και την χαρακτηριστική του υπογραφή, εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη “Στάθης Σταυρόπουλος” στο κοινοτικό κατάστημα της Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου το βράδυ της Παρασκευής.


Η γενέτειρα του διακεκριμένου σκιτσογράφου-συγγραφέα απέκτησε ένα πνευματικό “διαμάντι” για τις νυν και τις επόμενες γενιές μετά τη γενναιόδωρη χειρονομία του Στάθη να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος βιβλίων από την προσωπική του συλλογή στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία.


Την εκδήλωση των εγκαινίων, όπου η συγκίνηση και η χαρά όλων περίσσευε, διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου και η δημοτική κοινότητα Αγίου Γεωργίου. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον πρόεδρο της κοινότητας Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον καλό του φίλο και συντοπίτη του Στάθη. “Είσαι γέννημα θρέμμα και τιμάς τον τόπο σου με μια πράξη υψηλού συμβολισμού. Βλέπω στις επόμενες γενιές, εδώ στην βιβλιοθήκη που φέρει το όνομά σου, πολλά παιδιά να βελτιώνουν το χαρακτήρα τους. Είναι τιμή και ευκαιρία για μας να σε έχουμε πιο συχνά στην περιοχή” τόνισε απευθυνόμενος στον Στάθη και συνέχισε “ Στο χώρο της τέχνης προσπαθούμε να δημιουργούμε παραδείγματα και να κάνουμε πράξη την ανάγκη τροφοδοσίας του μυαλού και της ψυχής. Έχουμε ανάγκη απο τα επιτεύγματα της τέχνης, και τις άϋλες αξίες που δεν χάνονται”.


Φανερά συγκινημένος ο Στάθης, αναφέρθηκε στη δημιουργία της βιβλιοθήκης και την αξία του βιβλίου, τονίζοντας “ Η εποχή του βιβλίου δεν θα τελειώσει ποτέ, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς πολλών. Σε όλη την Ευρώπη, σε μικρές κοινότητες σχηματίζονται βιβλιοθήκες που “επικοινωνούν” μεταξύ τους. Διότι οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη της ανάγνωσης επειδή είναι μια μοναδική διαδικασία και εμπειρία.


Θεωρώ αυτή τη μικρή βιβλιοθήκη μια “μαγιά” για να κάνουμε περισσότερες δράσεις. Πραγματικά, η αποψινή, είναι μια απο τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου!”
Για το έργο και την προσωπικότητα του Στάθη Σταυρόπουλου μίλησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου/κινηματογραφιστής Γεράσιμος Βάκρος.
Τέλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα στον Στάθη με πολλές ευχαριστίες για το νέο απόκτημα του συλλόγου που στεγάζεται σε ένα κτίριο “κόσμημα” για την περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00