Αρχική » Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας – Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός στη θέση του αντιπροέδρου

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας – Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός στη θέση του αντιπροέδρου

από Maria Petroutsa


Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναδείχθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας, ως ο νέος πρόεδρος του ΦοΔΣΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με τον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό να αναδεικνύεται στη θέση του αντιπροέδρου.

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδας, συμμετείχαν και τα 16 μέλη, ανάμεσά τους οι επτά δήμαρχοι των δήμων του Νομού Ηλείας.  

Όπως δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος:

«Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε και οι επτά δήμοι της Ηλείας μία γροθιά, όλοι μαζί για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το σοβαρό ζήτημα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Μέχρι τώρα, με την ενότητα όλων και τη συλλογική μας προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε επιτύχει ότι έχουμε επιτύχει και είναι ήδη αρκετά.  Το εργοστάσιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά ήταν το τέταρτο στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε και αυτό -πιστεύω- ότι λέει πολλά.

Όλοι μαζί και πάλι, αρχής γενομένης από σήμερα, θα προσπαθήσουμε -πρωτίστως- να γίνει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των απορριμμάτων, μέσω της αφαίρεσης των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων. Πλέον, με το ΚΔΑΥ, όλοι οι δήμοι θα έχουν συμφέρον να αυξήσουν το ποσοστό της ανακύκλωσης στους δήμους, για να μειωθεί και το κόστος των απορριμμάτων.

Επίσης, όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε όλα όσα αναλογούν στην Ηλεία και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού, ανοίγοντας μια νέα συζήτηση με την κοινοπραξία για να δούμε τι θα γίνει με το τιμολόγιο.

Όλοι μαζί θα δώσουμε την ψυχή μας για τη βελτίωση των συνθηκών και της καθημερινότητας, για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας από κοινού και μια νέα προσπάθεια για μείωση του κοστολογίου των στερεών αποβλήτων, που στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι όντως δυσβάσταχτο για τους δήμους και τους δημότες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και όλους τους εκλέκτορες που συμμετείχαν στη διαδικασία. Στάθηκαν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το νέο αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, για την καθαρή και ξεκάθαρη στάση του, αλλά και τον Σάκη Μπαλιούκο για την ξεχωριστή του παρουσία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πηνειού και νέος αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας, ανέφερε στη δήλωσή του:

«Να ευχαριστήσω όλους τους εκλέκτορες και να συγχαρώ τον πρόεδρο. Δεν υπάρχουν στον φορέα μας νικητές και νικημένοι.  Τα προβλήματα είναι γνωστά και κοινά για όλους και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα αντιμετωπίσουμε.

Ο καιρός είναι μπροστά και πρέπει να εργαστούμε για να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, όλοι μαζί για τον ίδιο κοινό μας στόχο.

Οφείλω να σημειώσω ότι, για να φτάσουμε στον φορέα του σήμερα έχει γίνει ένα μεγάλος αγώνας από όλους τους προέδρους κατά το παρελθόν, αφού όλοι έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω, στον αγώνα που έδωσε κατά τη θητεία της η Νίκη Κοκκαλιάρη, προκειμένου να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Καλές οι “κορώνες” που ακούγονται, όμως αν δεν υπήρχε το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς, τότε ο φορέας δεν θα έκανε εκλογές σήμερα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00