Αρχική » Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

από Maria Petroutsa

“Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια

ανάπτυξης για την Ηλεία”

“Η Ηλεία μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ανάπτυξης…”.

Τα ανωτέρω επεσήμανε ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη στην Ηλεία του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, τον οποίο και συνόδευσε στην περιοδεία του.

Ειδικότερα, ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε:

“Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει περάσει μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας και την παρεπόμενη υγειονομική κρίση και εξακολουθούμε να διανύουμε μία επίσης δύσκολη περίοδο εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, η ελληνική οικονομία, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία, παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και έχει επιτύχει εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτό οφείλεται σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ στο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι το ρεκόρ επενδύσεων που καταγράφεται και μιλάμε για ρεκόρ των τελευταίων 30 ετών! Και ας μην ξεχνάμε ότι και οι εξαγωγές έχουν ξεπεράσει τα 72 δις!

Εκεί όμως που θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Η Ηλεία, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σαν νομός, πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι για παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το νέο ΕΣΠΑ κλπ. Αξιοποίηση κονδυλίων και απορρόφηση αυτών των κονδυλίων είναι το ζητούμενο και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουν και οι επιχειρήσεις της Ηλείας οι οποίες, σε συνδυασμό και με τα μεγάλα έργα υποδομής όπως είναι το μεγάλο έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, έχουν την δυνατότητα να επιτύχουν σημαντικά επίπεδα ανάπτυξης”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00