Αρχική » Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

από Maria Petroutsa

Έφερε το θέμα στη Βουλή

-Κατέθεσε ως Αναφορά στην

Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

την επιστολή του Συλλόγου εργαζομένων

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, το θέμα της μονιμοποίησης εργαζομένων στους δήμους, με το καθεστώς των αλλεπάλληλων ανανεώσεων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ο κ. Νικολακόπουλος κατέθεσε σαν Αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, την σχετική επιστολή για το θέμα   του προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως, προκειμένου να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Με συμβάσεις εργασίας

Όπως επισημαίνεται από τον Σύλλογο, λόγω της έλλειψης τακτικού προσωπικού στους Δήμους που καλύπτει ο Σύλλογος, Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως, αλλά και σε όλους τους Δήμους του Νομού και της χώρας, εργάζεται προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα κοινότητας, ΚΔΑΠ, Συμβουλευτικό, σχολικά κτίρια και σε κοινωνικές υπηρεσίες),  με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, με αλλεπάλληλες ανανεώσεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Τονίζεται δε ότι το εν λόγω προσωπικό απασχολείται στους Δήμους τηρώντας καθημερινό ωράριο εργασίας, πλήρους απασχόλησης σε πενθήμερη βάση, ασκώντας με επιμέλεια τα καθήκοντά του, όπως αυτά προβλέπονται από την ειδικότητά του κάθε προσληφθέντα, παρέχοντας υπηρεσίες όπως το τακτικό μόνιμο προσωπικό. Κάτι που αναγνωρίζεται και από τους δήμους.

Ωστόσο, η θέση εργασίας αυτών των εργαζομένων είναι επισφαλής και αβέβαιο το εργασιακό και βιοποριστικό τους μέλλον.

Πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Τονίζεται δε ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες κα διαρκείς ανάγκες στους Δήμους, με αποτέλεσμα να υφίσταται μόνιμη ανάγκη να απασχολείται τακτικό προσωπικό στις συγκεκριμένες υπηρεσίες των Δήμων».

Ο Σύλλογος εστιάζει στο γεγονός ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στους Δήμους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, γι’ αυτό και τίθεται θέμα εξασφάλισης σταθερής σχέσης εργασίας αυτών των εργαζομένων.

Επισημαίνεται δε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Νικολακόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή και αναμένονται οι απαντήσεις από την αρμόδια Υπουργό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00