Αρχική » Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ‘ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ’

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ‘ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ’

από Maria Petroutsa


Φέρνει το θέμα με αναφορά του στη Βουλή

-Κατέθεσε στον Υπουργό
Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα
την σχετική επιστολή
του ΕΒΕ Ηλείας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του βουλευτή του νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλου στο αίτημα του ΕΒΕ για αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος «ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ», καθώς φέρνει το θέμα στην Βουλή με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα.
Ειδικότερα, ο κ. Νικολακόπουλος κατέθεσε σαν αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό την επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας με θέμα την «περαιτέρω αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος κρατικής ενίσχυσης ‘ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ’».
Ο κ. Νικολακόπουλος στηρίζει το αίτημα του ΕΒΕ και μετά την παρέμβασή του αναμένεται το επόμενο διάστημα η απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Μεγάλο ενδιαφέρον
Όπως επισημαίνεται στην σχετική επιστολή: «Το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ» αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της στήριξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, δίνοντας βαρύτητα στην ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος».
Αναφορικά με τον νομό μας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ γνωστοποιεί ότι έχει διαπιστωθεί μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για ένταξή τους σε αυτό, γι’ αυτό και ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο της περαιτέρω αύξησης των κονδυλίων του προγράμματος «καθότι έχουν υποβληθεί προς έγκριση πολλαπλάσια ποσά και θα ήταν πραγματικά άδικο, αλλά και επιζήμιο, σε όρους ανταγωνιστικότητας, να μην μπορέσουν οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν τις προτάσεις τους στο πρόγραμμα, να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, θεωρείται αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης του εν λόγω προγράμματος, ώστε να υλοποιηθούν εγκαίρως, όπως έχουν προγραμματιστεί και κοστολογηθεί αντίστοιχα, τα προγράμματα επενδύσεων των αιτηθεισών επιχειρήσεων.
Ουσιαστικό εργαλείο για την στήριξη των επιχειρήσεων χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι άκρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις του νομού για την ένταξή τους και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την αξιοποίησή του στο έπακρο, προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00