Αρχική » Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

από Maria Petroutsa

Σημαντική ημέρα και σημαντικό

 βήμα για το νομό μας!

Μεγάλο βήμα για το νομό μας, χαρακτήρισε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος την λειτουργία των δύο πρώτων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης που εγκαινιάστηκαν παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Οι δομές φιλοξενούν παιδιά που μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στο παράρτημα ΑμΕΑ στα Λεχαινά και έπεται η λειτουργία τεσσάρων ακόμη Στεγών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Νικολακόπουλος, με αφορμή τα εγκαίνια, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, είναι μία σημαντική στιγμή για το νομό μας, καθώς κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να ξεφύγουμε από το μοντέλο της ιδρυματικής φροντίδας που ίσχυε μέχρι σήμερα στην χώρα μας, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρία να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους ένταξης στην κοινωνία μας ως ισότιμοι πολίτες.

Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο σε αυτή την κατεύθυνση και πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι που έχουμε συμβάλει, ο καθένας με τις δυνάμεις του, στην δημιουργία των δύο πρώτων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωση, στο πλαίσιο του προγράμματος αποϊδρυματοποίησης που υλοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Δύο Δομές που εγκαινιάζουμε σήμερα παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου, την οποία και καλωσορίζω στο νομό μας.

Πρόκειται για δύο σύγχρονες δομές που πληρούν όλες τις προδιαγραφές και αυτή είναι η αρχή, καθώς πρόκειται για τις δύο

πρώτες από τις συνολικά έξι που θα λειτουργήσουν στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, οι πέντε εξ αυτών στην Βάρδα και η μία στα Λεχαινά.

Ζωή με αξιοπρέπεια

Τα παιδιά του παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών βρίσκουν τον δρόμο τους και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και θέλω να σταθώ εδώ και στην πολύ καλή συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκο Σταθακόπουλο, η ευαισθησία του οποίου για αυτά τα παιδιά αποτυπώνεται καθημερινά στις προσπάθειές του για να έχουν την καλύτερη δυνατή διαβίωση, να έχουν ζωή με αξιοπρέπεια.

Αυτό επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση, αυτή είναι και η επιθυμία του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη και αποδεικνύεται εμπράκτως καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων που ταλάνιζαν τα παιδιά με αναπηρία επί δεκαετίες. 

Ο στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση και όχι ο εγκλωβισμός αυτών των παιδιών μέσα σε κλειστούς θαλάμους ιδρυμάτων. Θέλουμε να υποστηριχθούν αυτά τα άτομα με αναπηρία, να βρουν μία πιο εξατομικευμένη και αξιοπρεπή υποστήριξη μέσω αυτών των δομών, και όπως προανέφερα να καταστεί εφικτή η ένταξη και διαβίωσή τους στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

Εύχομαι ο στόχος να επιτευχθεί, εμείς θα είμαστε εδώ και θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε και τις υπόλοιπες τέσσερις Δομές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00