Αρχική » Ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό Σχολείο

Με την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας έπεσε η αυλαία του 3ου Θερινού Σχολείου «ΗΡΩΝ» στον Πύργο.

Το Θερινό σχολείο που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2023 στον φιλόξενο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Eργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου. Φέτος είχε ως θέμα τη «Διαστημική τεχνολογία και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας».

Οι 20 μαθητές/μαθήτριες από την Ηλεία που συμμετείχαν, ανακάλυψαν βιωματικά, μέσα από σειρά εργαστηρίων, την ομορφιά της Φυσικής μέσα από τις καθημερινές εφαρμογές της Διαστημικής Τεχνολογίας, με μαέστρους εμπνευσμένους καθηγητές και ερευνητές. Το σχολείο μετατράπηκε σε ένα ανοικτό θερινό πανεπιστήμιο.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γέμισε χαρά και αισιοδοξία, και τροφοδότησε με δύναμη, όρεξη και νέες ιδέες τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση του 4ου Θερινού Σχολείου το επόμενο καλοκαίρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00