Αρχική » Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ήλιδας για την 25η Μαρτίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ήλιδας για την 25η Μαρτίου.

από Maria Petroutsa

Με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Ήλιδας.

Από νωρίς το πρωί  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι μαθητές των σχολείων κρατούσαν με υπερηφάνεια την Ελληνική σημαία και η Δημοτική αρχή πρωτοστατούσε τιμώντας την μεγάλη αυτή ημέρα. Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό ύμνο και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφώνησε «Ζήτω το έθνος»!

Τρισάγιο για την μνήμη των πεσόντων επιτελέστηκε στην συνέχεια στο Μνημείο των Ηρώων. Εκφωνήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ιωάννα Σκουτέρη. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος. Πρώτος κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

 Ακολούθησαν:  Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Χρήστος Σούλης. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεώνη Γεωργοπούλου. Εκπρόσωποι του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας- Ανώτατη Φρουρα, εκπρόσωπος της 117 ΠΜ Ανδραβίδας, εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος και Τροχαίας Αμαλιάδας, εκπρόσωπος του Λιμενικού, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου. Η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Αμαλιάδας. Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου. Εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας. Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας.

Στην συνέχεια οι επίσημοι κατευθύνθηκαν προς τις εξέδρες ώστε να πραγματοποιηθεί η έναρξη της παρέλασης.

Την παρέλαση άνοιξαν οι μικροί μαθητές των παιδικών σταθμών ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές και κρατώντας με υπερηφάνεια την Ελληνική σημαία.

Ακολούθησε το Φούφειο Ειδικό σχολείο και στην συνέχεια τα 6 Δημοτικά σχολεία Αμαλιάδας.

Σειρά είχαν τα Γυμνάσια με τις εντυπωσιακές Χλαμύδες. Με συνθήματα την Ελευθερία και την Αρετή παρέλασαν με υπερηφάνεια.

Ευχάριστο στιγμιότυπο ήταν η απελευθέρωση του πρώτου περιστεριού. Το περιστέρι αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον χώρο της παρέλασης και κατευθύνθηκε προς τους επισήμους, όπου ζητούσε την προσοχή τους. Ο καλλιτέχνης Κρίστο Χάσα το απομάκρυνε για να μην κλέψει και άλλο την παράσταση.

Ακολούθησαν τα Γενικά Λύκεια Αμαλιάδας, στην συνέχεια τα ΕΠΑΛ και σειρά είχαν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Αμαλιάδας.

Στην παρέλαση  έλαβε μέρος ο Σύλλογος ΕΛΙΣΣΑ, ο Σύλλογος Μοριάς, ο Σύλλογος Πέλοπας, ο Σύλλογος Ρίζες . Όλοι παρέλασαν με σπάνιες παραδοσιακές στολές.

Την παρέλαση ολοκλήρωσαν οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τις Αμαλιάδας και στην συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Το Μαντάτο εντόπισε χαρούμενα πρόσωπα που μας χάρισαν ευχάριστα στιγμιότυπα.

Εμείς ευχόμαστε οι νέα γενιά να καταφέρει να διατηρήσει τις μνήμες και τις αρετές των προγόνων μας για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00