Αρχική » Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του δρόμου «ταβέρνα Κρυόβρυσης – Ζωοδότης»

Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του δρόμου «ταβέρνα Κρυόβρυσης – Ζωοδότης»

από Maria Petroutsa


-Σύμβαση ύψους 868.000 ευρώ υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας για την γ’ φάση του έργου


Η γ΄ φάση του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου «Ταβέρνα Κρυόβρυσης – Ζωοδότης» ξεκινά να υλοποιείται μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ύψους 868.000 ευρώ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Αλέξανδρος Χαρέσσα. Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο τμήμα του δρόμου, μήκους 3.320 μέτρων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΑΑ 2014-2020) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΣΑΕ 082/1). Ο δρόμος θα έχει πλάτος 6 μέτρα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώνοντας το ήδη έτοιμο τμήμα, που μαζί με το υπό κατασκευή θα φτάνει σε συνολικό μήκος τα εννέα χιλιόμετρα περίπου.

Για το έργο ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε: «Από τις πρώτες μας προτεραιότητες ως Δημοτική Αρχή ήταν η αναζήτηση πόρων για την ολοκλήρωση αυτού του δρόμου που παρέμενε ημιτελής για αρκετά χρόνια. Υποβάλλαμε αίτημα στο ΠΑΑ και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Πρόκειται για έναν δρόμο που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από κτηνοτρόφους και αγρότες, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος, οι κτηνοτρόφοι και οι καλλιεργητές των Κοινοτήτων Κακοταρίου, Τσιπιάνων και Κρυόβρυσης θα έχουν άνετη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους. Τέτοια έργα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση των ορεινών μας περιοχών, παρέχοντας το κίνητρο σε νέους κυρίως ανθρώπους να ασχοληθούν με τον τόπο τους, κάτι που αποτελεί βασική επιδίωξη της Δημοτικής μας Αρχής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00