Αρχική » Ν. Κοροβέσης: Συζήτηση με τον Κώστα Καραμανλή για την Ηλεία

Ν. Κοροβέσης: Συζήτηση με τον Κώστα Καραμανλή για την Ηλεία

από Maria Petroutsa

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή είχε την ευκαιρία να συναντήσει να συζητήσει μαζί του για θέματα που αφορούν την Ηλεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, κατά την διάρκεια μιας ακόμα επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον κ. Κοροβέση στο γραφείο του, την Παρασκευή 5 Απριλίου και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον νομό και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή μεγαλύτερη αναπτυξιακή προοπτική.

Η συζήτηση τους περιστράφηκε κυρίως γύρω από έργα υποδομών αλλά και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ηλείας, με τον Κώστα Καραμανλή να αναγνωρίζει πως η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, εκτός από ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς, που είναι και το βασικότερο, θα προσδώσει έξτρα δυναμική στο νομό τόσο για τουριστική ανάπτυξη όσο και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή τόνισε πως η κατασκευή της Πατρών – Πύργου είναι υψίστης σημασίας, ωστόσο στάθηκε και στην ανάγκη ολοκλήρωσης του «δαχτυλιδιού» της Πελοποννήσου, μέσω της κατασκευής του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα που θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και της Νότιας Ηλείας.

Από την συζήτηση του Νίκου Κοροβέση με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν θα μπορούσε να λείψει και συζήτηση για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας να ενημερώνει τον κ. Καραμανλή για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, τονίζοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη παροχής έξτρα κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να επιλέξουν το Γ.Ν. Ηλείας.

Τέλος, ο κ. Κοροβέσης σε ένδειξη εκτίμηση και σεβασμού προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, του έκανε δώρο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με το σήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προσκαλώντας τον μάλιστα να επισκεφθεί την Ηλεία, με τον Κώστα Καραμανλή να τον ευχαριστεί και να εκφράζει την επιθυμία του, η συνάντησή τους να επαναληφθεί στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00