Αρχική » Ν. Κοροβέσης: Προτεραιότητα στην Πολιτική Προστασία

Ν. Κοροβέσης: Προτεραιότητα στην Πολιτική Προστασία

από Maria Petroutsa

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ, ΑΡΧΙΠΥΡΑΡΧΟ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΥΛΚΟΥΒΙΝΗ

Η συνεργασία για την προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκο Κοροβέση και τον νέο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αρχιπύραρχο, Περικλή Κουλκουβίνη.

Στην συζήτηση, που έγινε στο γραφείο του κ. Κοροβέση στον Πύργο, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, Γιώργου Κωνσταντακόπουλου και του  Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας Κώστα Μπαλκάμου, αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον συντονισμό των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού και της Πολιτικής Προστασίας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας να δεσμεύεται προς τον κ. Κουλκουβίνη πως όλα τα διαθέσιμα μέσα του Τμήματος θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στην διάθεση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς ή πλημμυρών.

Παράλληλα, τέθηκαν και οι βάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών και το κλίμα συναντίληψης που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης αποδείχθηκε στην πράξη, κατά την διάρκεια των δυο πυρκαγιών που ξέσπασαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 σε Κρυονέρι και Χαριά, όπου το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κατόπιν εντολής του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και με τον συντονισμό του  Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηλείας Κώστα Μπαλκάμου και του συμβούλου, Βαγγέλη Χριστοφόρου, κινητοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να συνδράμει στο έργο κατάσβεσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00