Αρχική » Ν. Κοροβέσης: «Αταλάντευτα στο πλευρό των δικαστικών λειτουργών και των πολιτών»

Ν. Κοροβέσης: «Αταλάντευτα στο πλευρό των δικαστικών λειτουργών και των πολιτών»

από Maria Petroutsa

Με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου για τον δικαστικό χάρτη της χώρας και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των τοπικών λειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και των πολιτών της Αμαλιάδας και του ηλειακού κάμπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι δρομολογούμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της Ηλείας έχουν επιφέρει – και δικαιολογημένα  – αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες και ειδικότερα σε αυτή της Αμαλιάδας.

Δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και πολίτες βλέπουν με απογοήτευση πως αντί για αναβάθμιση, ο τόπος τους οδηγείται σε υποβάθμιση, αφού ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θεσμό όπως η Δικαιοσύνη και η απονομή της, οι όποιες αλλαγές γίνονται, θα πρέπει να  προσαρμόζονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και να έχουν την σύμφωνη γνώμη του νομικού κόσμου, η άποψη του οποίου ουδέποτε ζητήθηκε.

Όπως αποφασίστηκε και κατά την διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και εγώ προσωπικά, παραμένουμε αταλάντευτα στο πλευρό των δικαστικών λειτουργών και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους για την μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων του ηλειακού κάμπου.

Και αυτό διότι και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάση Θεοδόση και τον Αντιπρόεδρο, Μανώλη Μπιρμπίλη, μου μετέφεραν πως το νέο νομοσχέδιο όχι μόνο δεν θα επιφέρει επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, αλλά αντιθέτως θα επέλθει επιβράδυνση.

Καλούμε – και ελπίζουμε – το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να αναθεωρήσει την στάση του και να διατηρήσει το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, το οποίο όσον αφορά την εκδίκαση υποθέσεων και την ταχύτητα έκδοσης αποφάσεων είναι σε πολύ καλύτερο βαθμό από το μέσο όρο  που υπάρχει στη χώρα.

Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδείξει καλή θέληση συνεννόησης με την τοπική κοινωνία, την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημά μας το οποίο εκτός των άλλων συνεισφέρει στην ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00