Αρχική » Ν. Κοροβέσης: Αλλάζει όψη το Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

Ν. Κοροβέσης: Αλλάζει όψη το Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

από Maria Petroutsa

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο αισθητικών αλλά κυρίως ουσιαστικών και λειτουργικών παρεμβάσεων στο Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας. Τα παραπάνω, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης κατά την επίσκεψη του το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, στις εργασίες που πραγματοποιούνται στον οδικό άξονα Θολό-Λέπρεο-Φιγαλεία-Ναός Επικούριου Απόλλωνα οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Το – εν εξελίξει – έργο αφορά την άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων από καθιζήσεις και καταπτώσεις πρανών, από έλλειψη ορατότητας λόγω παρόδιας βλάστησης και από έμφραξη τάφρων και αγωγών.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται η άρση προϊόντων καταπτώσεων ή κατολισθήσεων, η αποκατάσταση του οδοστρώματος με την κατασκευή επιχώματος, η διάνοιξη τάφρων σε έδαφος κάθε φύσεως (γαιώδες, ημιβραχώδες και βραχώδες), ο καθαρισμός και η μόρφωση τάφρων τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, μικροκατασκευές (φρεάτια, ορθογωνικές τάφροι κ.λ.π.) με σκυρόδεμα, οι εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων πρανών, νησίδων, των θέσεων των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης κ.λ.π. της οδού από ανεπιθύμητη βλάστηση με τυχόν επαναλήψεις, η συλλογή των προϊόντων καθαρισμού, η χειρονακτική ή και μηχανική φόρτωσή τους σε όχημα μεταφοράς, η μεταφορά και η εκφόρτωση τους σε κατάλληλο χώρο.

«Με ικανοποίηση είδα τις παρεμβάσεις μας, πρώτη φορά σε τέτοια έκταση. Το μεγάλο έργο ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Επαρχιακό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας το οποίο αλλάζει σταδιακά όψη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Όλες οι εργασίες αποσκοπούν στην επαναφορά της οδού στην αρχική της κατάσταση χωρίς καμία μεταβολή των γεωμετρικών και λοιπών χαρακτηριστικών της.

Με την κατασκευή του έργου εξασφαλίζεται καλύτερη βατότητα των οδικών αξόνων και διαμορφώνονται ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων και θα αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα. Συνεχίζουμε να είμαστε παντού, για όλους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00