Αρχική » ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΣΕ ΡΟΛΟ ΘΕΑΤΗ Ο ΠΕΡΙΓΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΣΕ ΡΟΛΟ ΘΕΑΤΗ Ο ΠΕΡΙΓΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

από Maria Petroutsa
  

Πολίτες της Ήλιδας,
Με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στις 26/3/2023 , στο χώρο του Αναψυκτηρίου Φράγματος Πηνειού , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής
Φορέας ανακατασκευής του Αναψυκτηρίου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Περιφερειακή Αρχή ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Στην εκπνοή της θητείας της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , δημοπράτησε το έργο. Εκτελέστηκαν οι πρώτες εργασίες με την Περιφέρεια να αρνείται την πληρωμή τους.
Αποτέλεσμα το έργο είναι στάσιμο από τον Αύγουστο του 2022 και στην συνέχεια παραδόθηκε σε νέα λεηλασία.

Συμπερασματικά, για να γνωρίζουν οι πολίτες , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στα όρια του Δήμου Ήλιδας είναι φορέας κατασκευής δύο (2) έργων.
Το πρώτο είναι το Αναψυκτήριο του Φράγματος Πηνειού και το δεύτερο το οδικό τμήμα ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ – ΕΦΥΡΑ , προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 από την Περιφερειακή Αρχή ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ.
Για το εν λόγο έργο ο Περιφερειάρχης εξήγγειλε την Δημοπρασία του ως Χριστουγεννιάτικο δώρο , τον Δεκέμβρη του 2019 προς τον λαό της Πηνείας, το αποτέλεσμα σήμερα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
Αυτό όμως που έχει καταγραφεί αρνητικά για τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας , είναι το προβαλλόμενο αναπτυξιακό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη με συνοδοιπόρο τον Δήμαρχο Ήλιδας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Λίμνη Πηνειού, συμφερόντων της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.
Χωρίς περιστροφές οι πολίτες με την ψήφο τους στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη θα κρίνουν αμείλικτα γυρίζοντας σελίδα την πολιτική της αδράνειας και της οπισθοχώρησης σε βάρος του Δήμου ΄Ηλιδας.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00