Αρχική » Νέα εκστρατεία του AVAAZ, για τους αυτόχθονες του Αμαζονίου

Νέα εκστρατεία του AVAAZ, για τους αυτόχθονες του Αμαζονίου

από Άκης Χουζούρης
Φίλες και φίλοι, Ονομάζομαι Γκρεγκόριο.
Είμαι ο αρχηγός περισσότερων από 500 Αυτοχθόνων κοινοτήτων στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Αλλά σήμερα σου γράφω ως φίλος. Τρώνε ζωντανή τη μητέρα μας, το δάσος του Αμαζονίου. Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο ηγείται μιας στρατιάς υλοτόμων και μεταλλωρύχων, που πλουτίζουν απ’ την καταστροφή της φύσης. Χωρίς επείγοντα μέτρα, το τροπικό δάσος κινδυνεύει να πεθάνει. Αλλά υπάρχει ελπίδα.

Σε λίγες βδομάδες, οι κυβερνήσεις του κόσμου θα συναντηθούν για τις τελικές διαπραγματεύσεις μιας νέας διεθνούς συνθήκης για την προστασία της φύσης. Δεν γίνεται να αφήσουμε τον Μπολσονάρο να παρουσιαστεί ως η φωνή του Αμαζονίου σ’ αυτές τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, ενώ οι δικές μας φωνές φιμώνονται κι οι λαοί μας σφάζονται. Τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ – γι’ αυτό χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Με τη στήριξή σου, μια ομάδα Αυτοχθόνων ηγετών θα ταξιδέψει απ’ τα τελευταία καταφύγια της φύσης ως την καρδιά των διαπραγματεύσεων. Ο λαός μας προστατεύει και σέβεται τη φύση για πάνω από 10.000 χρόνια – Είναι κρίσιμης σημασίας να έχουμε μια θέση στο τραπέζι ενώ αποφασίζεται η μοίρα του πλανήτη. Θα συναντήσουμε τους ηγέτες του κόσμου αυτοπροσώπως, ξεσκεπάζοντας τα ψέματά τους, και θα συνεργαστούμε με την ομάδα του Avaaz στις διαπραγματεύσεις, για να δώσουμε δυναμική στην εκστρατεία για ανατρεπτικούς διεθνείς νόμους και μια συνθήκη που θα προστατεύει πραγματικά τον πλανήτη. Σας υπόσχομαι: δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε. Αυτή είναι η ευκαιρία να σταθείς στο πλευρό μας, στον αγώνα μας για την προστασία της ζωής στον εύθραυστο πλανήτη μας. 
Από τότε που ο Μπολσονάρο ανέλαβε την εξουσία, περίπου 40 εκατ. στρέμματα έχουν ήδη καταστραφεί – έκταση μεγαλύτερη απ’ το Βέλγιο! Τώρα μπορεί να επανεκλεγεί – άλλα τέσσερα χρόνια καταστροφικών πολιτικών που θα έφταναν το τροπικό δάσος σε μη αναστρέψιμη κατάσταση, μετατρέποντας καταπράσινες εκτάσεις σε άγονες σαβάνες, αλλάζοντας τα καιρικά μοτίβα και πυροδοτώντας την κλιματική αλλαγή. Οι διεθνείς νόμοι για την προστασία όλης της φύσης μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε στον Αμαζόνιο και τον πλανήτη μια ευκαιρία να επιβιώσουν. Ο χρόνος τελειώνει – αλλά τώρα οι αυτόχθονες ηγέτες ξεσηκώνονται. Κι αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα παρευρεθούμε σε δυο διεθνείς συνόδους κορυφής μαζί με μια ομάδα του Avaaz κι ειδικούς στα μέσα ενημέρωσης, για να παραδώσουμε εκατομμύρια φωνές και να απαιτήσουμε μια πραγματική διεθνή συνθήκη για να σώσουμε τη φύση, και θα δυναμώσουμε τις εκστρατείες του Avaaz για την προστασία του πλανήτη. Το κίνημα του Avaaz για χρόνια βοηθάει Αυτόχθονες κοινότητες δίνοντάς μας φωνή. Εμείς δεν διαθέτουμε τους πόρους – αλλά μαζί δεν μας σταματάει τίποτα. 
Η ανθρωπότητα είναι εύθραυστη, όπως κι ο πλανήτης μας. Εξαρτόμαστε απ’ τη φύση για τον αέρα, το νερό και το φαγητό που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Κι όμως τώρα το δέντρο της ζωής πριονίζεται, βάζοντας σε κίνδυνο όλη τη ζωή στη Γη και μαζί και την ανθρωπότητα. Αλλά αυτή η καταστροφή πρέπει να μας δώσει περισσότερη δύναμη να αγωνιστούμε με όλο μας το είναι. Πιστεύω ακράδαντα πως μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή και να ζήσουμε με αρμονία – αλλά θα πρέπει να συσπειρωθούμε. Αυτός είναι ο απόλυτος αγώνας για τη ζωή μας, τη μητέρα μας κι ό,τι αγαπάμε. Λάβε μέρος μαζί μας. Μέσα απ’ την καρδιά μου,José Gregorio Díaz Mirabal, ηγέτης του Αυτόχθονα λαού Wakuenai Kurripako και Γενικός Συντονιστής των Αυτοχθόνων Οργανώσεων της Λεκάνης του Αμαζονίου (COICA)ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.

Πηγή: AVAAZ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00