Αρχική » Νέα έργα οδοποιίας 500.000 ευρώ σε Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Νέα έργα οδοποιίας 500.000 ευρώ σε Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa

                               

          

– Γεωργιόπουλος: Αποκαθιστούμε δρόμους που για χρόνια είχαν παραδοθεί στη φθορά

Ένα μεγάλο έργο, η ασφαλτόστρωση ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ξεκινά να υλοποιείται άμεσα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Πέτρος Ασημακόπουλος. Πρόκειται για έργα ασφαλτοστρώσεων – τσιμεντοστρώσεων, μικρών τεχνικών παρεμβάσεων, όπου απαιτείται, καθώς επίσης και σήμανσης – ασφάλειας, στις Κοινότητες Πευκών (Βύλιζας), Αντρωνίου, Αστρά, Ορεινής, Καυκωνίας και Χελιδονίου.

Ειδικά στην Κοινότητα Πευκών (Βύλιζα) το μήκος των ασφαλτοστρώσεων φτάνει τα 1.800 μέτρα και αφορά κυρίως στον κεντρικό οδικό άξονα, ενώ προβλέπεται και τοίχος αντιστήριξης μήκους 20 μέτρων που θα διευθετήσει και τα όμβρια νερά. Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών (ΣΑΕ 571).

Για το μεγάλο αυτό έργο, ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε τα εξής: «Για πολλά χρόνια αρκετές υποδομές στα χωριά του Δήμου μας είχαν εγκαταλειφθεί στη φθορά. Παραλάβαμε προβληματικά οδικά δίκτυα, δρόμους διαβρωμένους, σχεδόν αδιάβατους, σε πολλές περιπτώσεις. Η Δημοτική μας Αρχή, έχοντας διαπιστώσει τα σοβαρά προβλήματα βατότητας σε πολλά χωριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, υπέβαλλε έγκαιρα πρόταση χρηματοδότησης για τα έργα οδοποιίας στις έξι προαναφερθείσες Κοινότητες, με τη συνδρομή και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που παρά την έλλειψη προσωπικού, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και συνέταξε τις μελέτες.

Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών αυτών των έργων που θα διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή των κατοίκων των Κοινοτήτων μας. Όμως, διεκδικήσαμε και πετύχαμε ανάλογες χρηματοδοτήσεις και για μια σειρά από άλλα μικρά ή μεγάλα έργα που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί για όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας: αγροτική και εσωτερική οδοποιία, ύδρευση, άρδευση, αντιπλημμυρικά και θωράκιση, αναπλάσεις, αθλητικά, σε τρόπο που να διασφαλίζεται η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00