Αρχική » Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού

Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βαρθολομιού

από Άκης Χουζούρης

Ένα αίτημα της κοινωνίας και Ένας δικός μας αγώνας ετών, παίρνει σάρκα και οστά…

Με την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού , το μόνο που μπορώ να αισθάνομαι είναι τεράστια δικαίωση και ικανοποίηση. Και όλα αυτά γιατί υπήρξαμε η Δημοτική αρχή που έκανε τα πάντα για να ωριμάσουμε το έργο και να εξασφαλίσουμε την μελέτη ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο. 

Παρά τις ΄΄ προσεκτικές δηλώσεις ΄΄ του κ.Περιφερειάρχη , σε αντίθεση με το ΄΄πολιτικό παραλήρημα ΄΄ και τις ΄΄ πολιτικά τοξικές και ψευδείς δηλώσεις ΄΄ του σημερινού Δημάρχου , θα θυμίσω ελάχιστα γεγονότα έτσι ώστε να καταλάβουν  οι πάντες τον αγώνα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής για την επίτευξη αυτού του σημαντικού έργου : 1. Την υπ’ αρ. πρωτ. 76/4862/13-02-2015Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικού Προελέγχου του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου(Γυμνασίου- Λυκείου) από την Δ/νση ΠΕ.ΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου. 2. Την υπ΄αρ. πρωτ.οικ. 27541/19-6-2015Έγκριση Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότηταςγια την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στα πλαίσια του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας .3. Την υπ’ αρ.1/2016 Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Π.Ε. Ηλείας του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου.4. Το Π.Δ. (ΦΕΚ100/11-05-2017/ τεύχος Α.Α.Π) – Έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για την ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου – το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα Τοπ. Ρυμοτ. στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.5. Την από 17-4-2018 (αρ. πρωτ. 41781) Απόφαση χρηματοδότησης της Μελέτης στο ΠΔΕ του 2018 με ποσό 348.084,37€.6. Την από 26-10-2018 Ηλεκτρονικό διαγωνισμό της Μελέτης .7. Την από 27-2-2019 (αρ. πρωτ. 1986) Σύμβαση εκπόνησης της μελέτης.

Τα παραπάνω και πολλά άλλα ακόμα που κατά καιρούς έχω γράψει και αναφέρει , καταμαρτυρούνμε το παραπάνω, την προσπάθεια και την δουλειά ετών που χρειάζονται τα μεγάλα έργα για να ευοδωθούν. Το μοναδικό που έκανε η σημερινή ΄΄πολιτικά θλιβερή ΄΄ Δημοτική αρχή , πέρα από την ΄΄ πολιτική παραμύθα ΄΄ και την ΄΄ πολιτική παπάτζα΄΄ που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς  και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί για να οικειοποιείται τον αγώνα και κόπο άλλων για δικό της , ήταν να καταθέσει την  αίτηση υποβολής χρηματοδότησης.

Οφείλω επίσης να σημειώσω πως υπεγράφη η χρηματοδότηση από τον  σημερινό Περιφερειάρχη , που στις ΄΄ προσεκτικές δηλώσεις του ΄΄ μίλησε για κόπο ετών και πολλών ανθρώπων , που προφανώς για λόγους ΄΄ ισορροπιών ΄΄ ξέχασε το όνομά τους. Παρότι όταν υπάρχει ώριμη μελέτη και ΄΄μοναδικότητα΄΄ του σχολείου στο Νομό, η υπογραφή είναι κάτι παραπάνω από ΄΄υποχρεωτική ΄΄ , η πολιτική ηθική επιβάλει να τον ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου και να του το αναγνωρίσω ως μία ΄΄εξαιρετική ενέργεια΄΄.

Για όσους λοιπόν ξέρουν από έργα , είναι εύκολο να γίνει κατανοητό ποιοι αγωνίστηκαν , ποιοι μόχθησαν και ποιοι διασφάλισαν την υλοποίηση του έργου αυτού. 

Σημειώνω κλείνοντας, ότι είναι τόσο ΄΄ πολιτικά ανίκανη ΄΄ η σημερινή δημοτική αρχή, που εκτός του ότι δεν έκανε τίποτα για τον συγκεκριμένο έργο , απεμπόλησε και το δικαίωμα της δημοπράτησης και υλοποίησής του, στοιχεία που θα πρόσθεταν ΄΄ know-how ΄΄ στο Δήμο μας.

Αλέξης Αθ. Καστρινός

πρ. Δήμαρχος Πηνειού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00