Αρχική » Μουσικός “Μαραθώνιος” απο τον Λεωνίδα Μπαλάφα στο Retro Cafe στην Αμαλιάδα.

Μουσικός “Μαραθώνιος” απο τον Λεωνίδα Μπαλάφα στο Retro Cafe στην Αμαλιάδα.

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 25 Μαρτίου , οι θαμώνες του Retro Cafe στην Αμαλιάδα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν μουσικό “Μαραθώνιο”.

Ο δημοφιλής μουσικός Λεωνίδας Μπαλάφας , έδωσε ένα μοναδικό live, συνοδευόμενος απο τους ταλαντούχους μουσικούς του, τον Μάνο Βλοϊτό και τον Σάββα Τσιώλη.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται απο νωρίς και το μαγαζί γέμισε ασφυκτικά μέσα και έξω. Πολλοί ήταν και οι πελάτες που δεν έβρισκαν θέση και περίμεναν υπομονετικά.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας μαζί με τους μουσικούς του εφτάσαν με μια μικρή καθυστέρηση . Κατά την είσοδο του στο μαγαζί , αποθεώθηκε απο τον κόσμο που περίμενε με αγωνία να τον απολαύσει.

Αφού οι μουσικοί, ήπιαν ένα πρώτο ποτό να χαλαρώσουν, ανέβηκαν στην σκηνή και άρχισαν να καλωσορίζουν μουσικά τον κόσμο.

Καθώς η ώρα περνούσε, τα είδη της μουσικής ανάμεσα σε έντεχνο, ρεμπέτικο και δημοτικό εναλλάσονταν και δημιουργούσαν ένα μοναδικό κλίμα ώστε ο κόσμος να ξεσηκωθεί και να αρχίσει να χορεύει.

Πραγματικά ήταν μουσική για όλα τα γούστα. Κανείς δεν μπορούσε να μείνει παραπονεμένος.

Ο ιδιοκτήτης του Ρετρό, Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος , προσπαθούσε με ταχύτητα να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Μέσα στο μπαρ, είχαν συγκεντρωθεί παλιοί εργαζόμενοι του Ρετρό, και πρώην φοιτητές στην πόλη της Αμαλιάδας , οι οποίοι ήρθαν να γιορτάσουν μαζί με τον Ζαφείρη τα 30 χρόνια Ρετρό. Εννοείται τα παιδιά βοηθούσαν στην εξυπηρέτηση του κόσμου, παίρνοντας μια γεύση απο τα παλιά.

Έντονη βέβαια ήταν και η πολιτική παρουσία στο χώρο. Ανάμεσα στους θαμώνες συναντήσαμε τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Διονύση Καλαματιανό με την ομάδα του.

Τον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτόπουλο μαζί με την σύζυγο του.

Τον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιωτόπουλο, μαζί με την παρέα του, που απαρτιζόταν κυρίως απο γυναίκες και τις συνόδευε με έντονο κέφι στα χορευτικά τους.

Ένα γρήγορο πέρασμα έκανε ο και ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μάικ Αμπού Χάντμπα.

Εντυπωσιακό ήταν το μουσικό γύρισμα του Λεωνίδα Μπαλάφα σε πιο παραδοσιακό στύλ παίζοντας κλαρίνο. Εκεί πραγματικά εντυπωσίασε το κοινό με τις δεξιότητες του και στην παραδοσιακή ελληνική μουσική. Τραγούδησε και ακαπέλα μαζί με τους μουσικούς του. Οι οποίοι είχαν εξίσου υπέροχες φωνές και συνόδευαν μοναδικά τον Λεωνίδα.

Η ώρα περνούσε , η μουσική δεν σταματούσε με τίποτα, ο κόσμος δεν έφευγε εύκολα. Ο μουσικός Μαραθώνιος κράτησε 4 ώρες!!!

Πάντα στον ήχο ο Βασίλης Μπαντούνας, που χωρίς τα μαγικά του χέρια δεν θα είχαμε τόσο ποιοτικό ήχο για τα live.

H έκπληξη της βραδιάς βέβαια ήρθε προς το τέλος , όταν ο ιδιοκτήτης του Ρετρό Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος, ανέβηκε στην σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον Λεωνίδα Μπαλάφα το “Δίχτυ”. Ένα ιδιαίτερο κομμάτι, που το αφιέρωσε σε έναν πρώην εργαζόμενο του, τον Δημήτρη Παπανικολάου απο τον Βόλο, ο οποίος λίγα χρόνια πρίν έφυγε απο την ζωή. Και έτσι σε κλίμα συγκίνησης και μουσικής ευδαιμονίας έκλεισε όμορφα η βραδιά.

Στο τέλος όλο το προσωπικό συγκεντρώθηκε για τις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η εικόνα του μαγαζιού ήταν λίγο βομβαρδισμένο τοπίο απο ποτήρια στο τέλος. Τα οποία έβρισκες παντού!

Ο Λεωνίδας όμως ακούραστος, μετά το live ανέβηκε και στο πόστο του dj και έπαιξε μουσική για τους τολμηρούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ήταν σίγουρα μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη πολλών για καιρό.

Εμείς ευχόμαστε να τον ξαναδούμε σύντομα.

Μπορείτε να δείτε live αποσπάσματα απο την βραδιά στο βίντεο που ακολουθεί.

Φωτογραφίες, Βίντεο και Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00