Αρχική » ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

από Maria Petroutsa


«Προορισμός και αποστολή μου η Ηλεία!»
• ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

• «Στις 8 Οκτωβρίου λέμε ξανά ΝΑΙ στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια»

• « Είμαι παρών για τον τόπο μας με θέληση, αποφασιστικότητα και όραμα»

• «Συνεχίζουμε μαζί και μόνο μπροστά! Μπροστά για την Ηλεία, μπροστά για όλους!»

Μοναδικές στιγμές που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του, έζησε το βράδυ της Κυριακής 1 Οκτωβρίου ο Νίκος Κοροβέσης ο οποίος πραγματοποίησε στην πλατεία του Πύργου, την κεντρική προεκλογική του ομιλία, παρουσία πλήθους κόσμου από κάθε γωνιά της Ηλείας, γεγονός που αποδεικνύει και την μεγάλη δυναμική που έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, η οποία μάλιστα δείχνει να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.


Άτομα όλων των ηλικιών από πολύ νωρίς κατέκλυσαν τον χώρο πέριξ των καταστημάτων OBI και VANDAL PROJECT o οποίος για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει την αγάπη και την στήριξη των πολιτών του νομού, προς το πρόσωπο του κ. Κοροβέση.
Ο Νίκος Κοροβέσης συγκινημένος από την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου, τόνισε στην ομιλία του πως «έχει χρέος να μην προδώσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του» κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στα πεπραγμένα της περασμένης τετραετίας, αλλά και παρουσιάζοντας παράλληλα το όραμα του για την Ηλεία της νέας πενταετίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού έγινε δεκτός με επευφημίες και ζωντάνια από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι, πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα ενώ από την πλευρά του ο ίδιος, μετά το τέλος της εκδήλωσης, τους χαιρέτησε όλους ένας προς ένας ευχαριστώντας τους για την στήριξη και ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.


Η ομιλία του Νίκου Κοροβέση στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση:
«Η Κυριακή 8 Οκτωβρίου δεν θα είναι απλά η μέρα της μεγάλης μας νίκης. Δεν θα είναι απλά η μέρα που οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα δώσουν εκ νέου ισχυρή εντολή στον Νεκτάριο Φαρμάκη και στην παράταξή μας για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησε το 2019.
Στις 8 Οκτωβρίου λέμε ξανά ΟΧΙ στην μιζέρια, την απαισιοδοξία και την άρνηση. Στις 8 Οκτωβρίου λέμε ξανά ΝΑΙ στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.
Δεν πίστευα, ποτέ, όταν πήρα την απόφαση πριν από αρκετά χρόνια να αφήσω την Αθήνα και να έρθω στην πατρίδα μας, ότι σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας θα μπορούσα να κάνω τόσους φίλους.
Φίλους που έχω ακόμα και σήμερα. Φίλους που δημιούργησα με το πέρασμα των ετών. Φίλους που ήρθαν για να μείνουν και που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και όταν το κεφάλαιο της πολιτικής κλείσει για εμένα. Γιατί αυτές οι φιλίες είναι ειλικρινείς και αληθινές που δοκιμάστηκαν και άντεξαν στον χρόνο.
Είμαι υπερήφανος για όσα χέρια έχω σφίξει. Για όσες αλήθειες έχω ανταλλάξει με τους συμπολίτες μου. Για όσες χαρές αλλά και αγωνίες μοιραστήκαμε.
Και πλέον είμαι πεπεισμένος, Η ΗΛΕΙΑ, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ!
Εσείς μου δίνετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω και αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ. Σε εσάς και την στήριξή σας οφείλω τα πάντα μέχρι σήμερα και δέσμευσή μου είναι να μην σας απογοητεύσω ποτέ.
Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν δεν ήταν εύκολα. Στην πορεία μάλιστα προέκυψαν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες. Όμως πάντα είχαμε στο μυαλό μας ένα στόχο: Να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή, όσα εμπόδια και αν βρίσκονταν στον δρόμο μας. Με πράξεις, όχι λόγια…Και κυρίως χωρίς δικαιολογίες.
Τέσσερα χρόνια μετά, στέκομαι μπροστά σας με το κεφάλι ψηλά και την συνείδηση μου καθαρή γνωρίζοντας πως ό,τι είπαμε, το κάναμε! Και η παρουσία σας εδώ αποτελεί τιμή και παράσημο για μένα. Από την θέση που κατείχα, το ξέρετε, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις για εσάς και την Ηλεία μας. Πάντα δίπλα σας, πάντα κοντά σας.
Με το τηλέφωνό μου και την πόρτα του γραφείου μου μόνιμα ανοικτά για να προσπαθήσω να δώσω λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα. Στα προσωπικά σας προβλήματα και τις ανησυχίες αλλά και τα ανοικτά ζητήματα που αντιμετώπιζε ο τόπος.
Και είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε! Είμαι περήφανος που ο τόπος μας, η Ηλεία μας ατενίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία και δυναμισμό. Είμαι περήφανος που βρέθηκα δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου σε κάθε πόλη και κάθε χωριό. Που μοιράστηκε μαζί μου τις αγωνίες και τα προβλήματα του. Γιατί αυτό δείχνει ότι με σέβεστε και με εμπιστεύεστε και αυτό είναι αμοιβαίο. Δικό μου χρέος είναι αυτό τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη να μην τα προδώσω ποτέ.
Δεν είμαι, δεν θέλω να είμαι και δεν θα γίνω ένας ακόμα επαγγελματίας πολιτικός… Είμαι ένας επαγγελματίας που έγινε πολιτικός.
Αφιέρωσα χρόνο από την προσωπική μου ζωή και την επιτυχημένη επαγγελματική μου καριέρα χωρίς να σκεφτώ ούτε μια στιγμή το κόστος. Επισκέφτηκα όλη την Ηλεία, από άκρη σ’ άκρη, και πάντοτε οι συναναστροφές μου ήταν με τον απλό πολίτη και τον υγιή επιχειρηματία. Ίδρωσα και ιδρώνω καθημερινά τη φανέλα χωρίς να μπω στο τρυπάκι όσων έχουν κάνει την πολιτική αυτοσκοπό και σανίδα σωτηρίας θυσιάζοντας αρχές και αξίες στο βωμό της αυτοπροβολής και της καρέκλας.
Πορεύτηκα μακριά από τοξικότητες, ίντριγκες, κρυφά τραπεζώματα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι… Απέδειξα ότι με σχέδιο και σκληρή δουλειά τίποτα δεν είναι αδύνατο και δεν κρύφτηκα ποτέ την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων.


Δεν θέλω να σας κουράσω απαριθμώντας όσα έγιναν την τετραετία που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Ούτε να μιλήσουμε για έργα και νούμερα. Έτσι και αλλιώς, η αλήθεια βρίσκεται δίπλα μας και μπροστά μας. Και όσους εθελοτυφλούν, τους διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα.
Επί θητείας μας, ξεκίνησαν και υλοποιούνται εμβληματικά έργα υποδομών, όπως η Πατρών – Πύργου και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται τέτοια και την νέα πενταετία. Στηρίξαμε έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους αγρότες και ξεκολλήσαμε έργα που για χρόνια ήταν κολλημένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας Δώσαμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο ο οποίος ξαναβρίσκει την παραγωγική του δύναμη. Και όλα αυτά, δεν αμφισβητούνται
Αποτυπώνονται στον αριθμό των έργων, στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, στην τεράστια επιτάχυνση όλων των δράσεων και στη βελτίωση και την αύξηση της παραγωγικότητας της Περιφέρειας
Πιο περήφανοι από όλα όμως είμαστε γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγινε για πρώτη φορά, πραγματικό σπίτι για κάθε Δήμο και για κάθε πολίτη και από πρωταθλητές ανεργίας γίναμε πρωταθλητές στην μείωση της ανεργίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με Περιφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη και τους σπουδαίους συνεργάτες του, ένας από τους οποίους είχα την τιμή να είμαι και εγώ, από παράδειγμα προς αποφυγή, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση! Και γι’ αυτό δεν θα κοιτάξει πότε ξανά πίσω…
Το 2019 ο Νεκτάριος Φαρμάκης – και τον ευχαριστώ γι’ αυτό – με εμπιστεύτηκε για Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού. Μεγάλη τιμή, μεγάλο όμως και το αίσθημα ευθύνης για μένα. Βλέπετε, ποτέ ξανά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είχε τέτοια θεματική. Ποτέ ξανά δεν έγινε – μέχρι εκείνη την μέρα- από μια Περιφερειακή Αρχή συντονισμένη προσπάθεια η περιοχής μας να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον πολιτισμό και τον τουρισμό, να τα συνδυάσει και να μετατρέψει το πλην σε συν. Το μηδέν σε ένα, το λίγο σε πολύ.
Η «Φλόγα Πολιτισμού» άναψε σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό και σε κάθε πλατεία. Προβάλλαμε τον τόπο μας, επαναφέραμε το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών και κυρίως πήραν οικονομική ανάσα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες. Διοργανώσαμε συναυλίες, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις σπουδαίων καλλιτεχνών με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Διοργανώσαμε εικαστικές εκθέσεις με τη συμμετοχή κυρίως ντόπιων καλλιτεχνών δίνοντας έτσι την δυνατότητα προβολής και αναγνώρισης του έργου τους. Διοργανώσαμε δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής μας ταυτότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας. Συνεργαστήκαμε με μουσικά σχολεία, φιλαρμονικές και μουσικές ομάδες στις μουσικές παραστάσεις αποκλειστικής μας διοργάνωσης. Συνδιοργανώσαμε δράσεις με πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων της περιοχής μας μέσω των οποίων αναβίωσαν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας και παράλληλα προσφέραμε ποιοτική διασκέδαση. Δημιουργήσαμε ντοκιμαντέρ που προβάλλονται διεθνώς και αναδεικνύουν την ιστορία και την ομορφιά του τόπου μας και εκδώσαμε λευκώματα ιστορικού κυρίως περιεχομένου. Οργανώσαμε διαδραστικά εργαστήρια με συμμετοχή κυρίως παιδικών ομάδων δίνοντας στα παιδιά την δυνατότητα άμεσης επαφής με την τέχνη. Υλοποιήσαμε το μουσικό πρόγραμμα CROSS THE GAP όπου κατά την ολοκλήρωση του τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν παραχωρήθηκαν στις φιλαρμονικές του νομού μας, στο Μουσικό σχολείο και στο Ειδικό σχολείο. Συνεργαστήκαμε για την ενίσχυση του έργου των ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Αγρινίου και στηρίξαμε τον θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
Το Αποτέλεσμα; 250 δράσεις το χρόνο τα τελευταία δυο χρόνια και πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδικεί πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολιτισμό για ακόμα περισσότερα, για ακόμα μεγαλύτερα.
Στον Τουρισμό, η Ηλεία μας και όλη η Δυτική Ελλάδα ταξιδεύουν πλέον σε όλο τον κόσμο σαν Ολυμπιακή Γη. Έτσι μας ξέρουν, αυτοί είμαστε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό! Γιατί το «Οlympian Land» δεν ήταν μια ακόμα δέσμευση που έγινε πράξη! Ήταν χρέος προς τον τόπο που μας αγκάλιασε, μας μεγάλωσε, μας ζει και μας αξίζει! Καταφέραμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 4 εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή της περιοχής την στιγμή που μέχρι πρότινος το ποσό που δικαιούταν η περιφέρεια ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ μετά από συνεννόηση με την διαχειριστική αρχή, τη νέα περίοδο αυτό το ποσό θα φτάσει για πρώτη φορά στα χρονικά, στα 5 εκατομμύρια, σπάζοντας νέο ρεκόρ.Παράλληλα, λειτουργήσαμε το νέο καινοτόμο σάιτ τουριστικής προβολής και προβάλαμε τοπικές συνταγές και προϊόντα παραγωγών της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό Υλοποιήσαμε στοχευμένες δράσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από Ελλάδα και εξωτερικό Συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες ημερίδες εντός και εκτός της χώρας και επεκτείναμε την συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Δημιουργήσαμε νέο οπτικοακουστικό υλικό και οργανώσαμε δράσεις προβολής της Περιφέρειας ενώ κάναμε χρήση καινοτόμων τεχνολογιών μέσω των οποίων προβάλλονται ειδικά θεματικά προϊόντα όπως αξιοθέατα ορεινών περιοχών της Ηλείας και η ανάδειξή τους ως τουριστικοί προορισμοί. Υλοποιήσαμε ειδικές διαφημιστικές καμπάνιες μέσω τηλεόρασης, διαδικτύου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στοχευμένες δράσεις προβολής που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητά μας, μέσα από την προβολή πολιτισμικών και αθλητικών ενεργειών και γαστρονομικών εκδηλώσεων.
Αυτοί είμαστε, αυτά κάναμε, αυτή είναι η απάντηση μας… Σε όσους κάνουν πως δεν βλέπουν, σε όσους δεν θέλουν να δουν, σε όσους εθελοτυφλούν, σε όσους έχουν κάνει την μιζέρια και τη μεμψιμοιρία, σημαία. Εμείς σημαία μας έχουμε την πρόοδο και την ευημερία. Και γι’ αυτά συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Για εμάς μιλούν τα έργα. Αυτοί μένουν στα λόγια…
Το 2019 ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι με μοναδικό προορισμό την Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης. Τέσσερα χρόνια μετά, διανύσαμε αρκετό δρόμο και βάλαμε τις βάσεις για ένα μέλλον πιο φωτεινό, πιο δημιουργικό, πιο ελπιδοφόρο. Τώρα όμως φτάσαμε στο πιο κρίσιμο σημείο. Τώρα είναι η στιγμή, η Δυτική Ελλάδα και η Ηλεία μας, να κάνουν το μεγάλο βήμα προς το εμπρός. Και όπως έχει αποδειχτεί, αυτό το βήμα μπορεί να το εγγυηθεί μόνο ο Νεκτάριος Φαρμάκης.
Στις 8 Οκτωβρίου δηλώνω ξανά παρών στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας. Παρών για τόπο μας και για το μέλλον μας. Παρών με δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα. Με πλάνο, όραμα και σχέδιο για την Ηλεία. Την Ηλεία της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της προόδου, της εξωστρέφειας και της κοινωνικής ευημερίας. Με ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά για τους συμπολίτες μας Με γνώση, εμπειρία και θέληση…
Και ζητώ την στήριξη σας. Γιατί είμαι ένας από εσάς! Και μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια! Γιατί ως απλός άνθρωπος της καθημερινότητας και της εργασίας νιώθω τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας! Δώστε μου την δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε μαζί!
Όπως ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε! ΜΑΖΙ για όλους, μαζί για τον τόπο μας, μαζί για το μέλλον μας και δηλώνω παρών με όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσω αυτόν τον σκοπό.
Δώστε μου την δύναμη να πάμε την Ηλεία πιο ψηλά! Το δικαιούμαστε, το αξίζουμε και θα γίνει πράξη! Στις 8 του Οκτώβρη συνεχίζουμε μαζί και μόνο μπροστά! Μπροστά για την Ηλεία, μπροστά για όλους!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00