Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Γενικευμένη ανασφάλεια επικρατεί στη χώρα»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Γενικευμένη ανασφάλεια επικρατεί στη χώρα»

από Maria Petroutsa

 

                              

Βασικά σημεία συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο OPEN και στην εκπομπή ” Ώρα Ελλάδος΄΄ με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη

Αναφερθείς στις τεράστιες καταστροφές που πλήττουν την Θεσσαλία και την χώρα από την κακοκαιρία ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: 

Σήμερα είναι η ώρα της μάχης όλων όσων επιχειρούν εκεί και προσπαθούν να διασφαλίσουν το αυτονόητο και το απόλυτο δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή, απέναντι σε αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο.Όμως, υπάρχει μια εξαγγελία και μια υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη για αντιπλημμυρικά έργα πριν από τρία χρόνια, με αφορμή τον Ιανό, στην περιοχή της Θεσσαλίας, όπου είχαμε καταστροφές, ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει να θωρακίσει την περιοχή.

Τρία χρόνια μετά και ενώ είχε εκπονηθεί το καινούργιο οργανόγραμμα πολιτικής προστασίας είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Και θα ήθελα να ρωτήσω, εάν ο κ. Πρωθυπουργός αισθάνεται ικανοποιημένος γι αυτά που δεν έχουν κάνει, ώστε με ένα όντως ακραίο καιρικό φαινόμενο να ζούμε σήμερα εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Η κυβέρνηση και η περιφέρεια θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένες και ενήμερες για το τι θα κάνουν, εφόσον προέκυπτε ένα τέτοιο ακραίο καιρικό φαινόμενο

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία κυβέρνηση που προσπαθεί με το 112 και τις εκκενώσεις να διασφαλίσει την ανθρώπινη ζωή.

Έχουμε επίσης μία κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να αποδώσει όλη αυτή την κατάσταση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή

Θεωρεί η κυβέρνηση, ότι με κάποια μέτρα αποκατάστασης, όπως οι αποζημιώσεις μπορεί όλο αυτό το πράγμα να το εξωραΐσει.

Αυτό όμως που ξέρει και βιώνει ο κάθε πολίτης στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει πρόληψη και πολιτική προστασία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι μοιραίο και αναπόφευκτο και επομένως ότι δεν υπάρχει ευθύνη του κράτους. Το ίδιο βλέπουμε όχι μόνο στις πυρκαγιές, αλλά και στις πλημμύρες.  

Είναι φαινόμενα που η κυβέρνηση και η πολιτεία πρέπει να τα αντιμετωπίζει και όχι να τα περιγράφει.

Σε σχέση με το σοκαριστικό περιστατικό στον Πειραιά δήλωσε :

Σήμερα οι πολίτες σε όλη τη χώρα αισθάνονται ότι υπάρχει απουσία του κράτους, όπως συνέβη στις πλημμύρες, όπως συνέβη με τις φωτιές και όπως συμβαίνει σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας.

Η ίδια αίσθηση υπήρχε και προχθές το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς υπήρχε απουσία των λιμενικών όταν συνέβη το σοκαριστικό περιστατικό, που είχε ως συνέπεια να χαθεί τόσο άδικα και τραγικά ένας νέος άνθρωπος, όταν ο αρμόδιος υπουργός την ίδια μέρα στην Βουλή, εγγυόταν την ασφάλεια στα λιμάνια.

Ένας υπουργός που με τις δηλώσεις του εξισώνει τον θύτη με τον θύμα και ένας πρωθυπουργός που ανέχεται αυτού του είδους τις συμπεριφορές και τον κρατάει στην θέση του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00