Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:«Πρωτοφανείς οι περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:«Πρωτοφανείς οι περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις»

από Maria Petroutsa


Με αφορμή την σημαντική μείωση στις ενισχύσεις που καταβλήθηκαν στους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Ηλείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απαξιώνει τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας. Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου οι αγρότες μας είδαν την πληρωμή της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης σημαντικά μειωμένη σε σχέση με εκείνη του 2022. Πρόκειται για τη χαμηλότερη προκαταβολή ενίσχυσης που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή αποζημιώσεων για τις φυσικές καταστροφές, αλλά και στην αδιαφορία της κυβέρνησης να καλύψει τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2021 για την απώλεια εισοδήματος, λόγω της καταστροφής του φυτικού κεφαλαίου τους. Κι όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε συνθήκες υψηλού κόστους παραγωγής, με τον πληθωρισμό να καλπάζει και να οδηγεί στα όρια της επιβίωσης χιλιάδες κτηνοτρόφους και γεωργούς.
Οι αγρότες πληρώνουν σήμερα όχι μόνο την αδράνεια της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της να διαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους εταίρους για το ύψος των αγροτικών ενισχύσεων. Πρόκειται για ευθύνες που δεν μπορούν να καλυφθούν με την καρατόμηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ που η ίδια η κυβέρνηση διόρισε, αλλά τώρα ζητά την παραίτησή της σε ένα πρωτοφανές πινγκ-πονγκ επίρριψης ευθυνών.
Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, είναι προτεραιότητα η προστασία και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και η βιωσιμότητα των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, μέσα από τη χάραξη ενός εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αγροτικής Πολιτικής που θα αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη διατροφική αυτάρκεια και την αναζωογόνηση της υπαίθρου.’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00