Αρχική » Μιχάλης Κατρίνης: Χωρίς καμία αξιοπιστία οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ

Μιχάλης Κατρίνης: Χωρίς καμία αξιοπιστία οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ

από Maria Petroutsa

‘’Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ.Σκυλακάκης και πολύ στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη αποκάλυψε χθες την αλήθεια και την πραγματικότητα, την οποία θα αντιληφθούν όλοι οι Έλληνες την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ο κ.Σκυλακάκης, ο οποίος είναι πάντα φειδωλός στις τοποθετήσεις του στα οικονομικά, είπε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές ότι πολλά από όσα υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία  δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει κατατεθεί στις Βρυξέλλες.

Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα υλοποιηθούν αφού , όπως είχαμε αποκαλύψει εγκαίρως, έχει δεσμευτεί και για πλεονάσματα που θα φτάσουν μέχρι το 2,5% το 2026.

Μην τους πιστεύετε, μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς. Η επιλογή της Ηλείας την Κυριακή πρέπει να είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα υπερασπιστεί τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας με εκατοντάδες πολίτες της Ηλείας.

Παράλληλα , ο κ.Κατρίνης-σε εμφανίσεις του σε κεντρικά τηλεοπτικά ΜΜΕ- ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα που καταρρίπτουν το αφήγημα περί ‘’ισχυρής οικονομίας’’ που έχει φιλοτεχνήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως:

-Η επιπλέον δημιουργία κρατικού χρέους 45 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ανεβάζει το κρατικό χρέος πάνω από τα 400 δις ευρώ.

– Οι κρατικές εγγυήσεις 30 δις ευρώ που είναι κυριολεκτικά στον ‘’αέρα’’ και αν καταπέσουν αυτό θα σημαίνει αύξηση του χρέους.

-Η μετάθεση πληρωμών για το μέλλον προκειμένου να εμφανίζεται με πλεόνασμα ο κρατικός προϋπολογισμός. Μόνο το α’ τρίμηνο του 2023 είχαμε επιπλέον 2 δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές, από το δημόσιο προς τους ιδιώτες.

-Το έλλειμμα του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών που κινείται κοντά σε αυτό του 2008, δηλαδή λίγο πριν τη χρεοκοπία.

– Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αυξήθηκαν 2,45 δις ευρώ το 1ο τετράμηνο του 2023

–  Μόλις το 4% των οφειλετών έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους στην εφορία

‘’ Όλα αυτά τα έχουμε αναδείξει ακόμα και πριν τις εκλογές αλλά κάποιοι τα ‘’εξαφάνισαν’’.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει να γίνει συζήτηση για όλα αυτά. Θέλει οι Έλληνες να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Μετά όμως από την παραδοχή του κ.Σκυλακάκη, η σύγκρουση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έρχεται πιο κοντά. Μια πραγματικότητα που πετάει εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, αφού από τις 292.000 έχουν λάβει δάνεια μόλις 136, οι οποίες δέσμευσαν και το 50% των πόρων του Ταμείου! Την ίδια στιγμή τα 40 έργα ΣΔΙΤ έχουν ‘’παγώσει’’, ενώ τα αυξημένα επιτόκια απειλούν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, παρά τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, είναι μονόδρομος η στήριξη και η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση, το μόνο κόμμα που μπορεί να αποκαλύψει και να αντιπαλέψει τις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, το μόνο κόμμα που θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά και με προτάσεις τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

Την Κυριακή, όλοι οι Έλληνες πολίτες, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η επόμενη μέρα δεν είναι αυτή που τους παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας από τους Ηλείους πολίτες να στείλουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα την Κυριακή με ένα πιο ισχυρό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00