Αρχική » Μιχάλης Κατρίνης: Το ψηφιακό κράτος του κ.Μητσοτάκη κατέρρευσε στις εξετάσεις

Μιχάλης Κατρίνης: Το ψηφιακό κράτος του κ.Μητσοτάκη κατέρρευσε στις εξετάσεις

από Maria Petroutsa

Την έντονη ανησυχία του για τη δυνατότητα της πολιτείας να διεξαγάγει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα τις πανελλήνιες εξετάσεις, εκφράζει με δήλωση του ο Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή της κατάρρευση της πλατφόρμας για την τράπεζα θεμάτων που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις των μαθητών στα Λύκεια.

Ο κ.Κατρίνης , στη δήλωση του, επισημαίνει:

‘’ Η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε κάθε πρόβλημα για το οποίο έχει την ευθύνη, αναζητεί πάντα μια δικαιολογία.

Μόνο που οι δικαιολογίες στερεύουν όταν αφορούν ζητήματα που επηρεάζουν χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους.

Η κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις των μαθητών στα Λύκεια όλης της χώρας.

Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι ότι φταίνε οι χάκερς αλλά και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που ορκίστηκε πριν από τρεις ημέρες.

Οι μόνοι, δηλαδή, που δεν φταίνε είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας που είχαν-εδώ και αρκετούς μήνες-την ευθύνη προετοιμασίας των εξετάσεων!

Υπάρχουν ‘’ενοχλητικά’’ ερωτήματα στα οποία δεν μπορεί να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως:

1) Ποιος επέλεξε την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ασφαλής; Επί ποιας κυβέρνησης έγινε η επιλογή και ποιος ήταν ο αρμόδιος υπουργός;

2) Υπήρχαν συστήματα προστασίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας για κάθε είδους κυβερνοεπιθέσεις και από ποιους αξιολογήθηκαν; Έχει θωρακιστεί κατάλληλα η κρατική μηχανή ώστε να προστατευθεί σε ενδεχόμενο ανάλογων επιθέσεων;

Το εξαιρετικά δυσάρεστο είναι ότι πλέον δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες και φόβοι για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Δημιουργούνται, επίσης, ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες για την ασφάλεια των εθνικών ψηφιακών  υποδομών και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Υπενθυμίζω ότι στις 28 Μαρτίου του 2022 είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών της χώρας, με αφορμή  περιστατικό σοβαρής παραβίασης της ασφάλειας των δεδομένων στο μηχανογραφικό κέντρο των ΕΛΤΑ

Το επιτελικό και ψηφιακό Κράτος του κ.Μητσοτάκη, για το οποίο τόσες θριαμβικές αναφορές έχουν γίνει, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη φούσκα, αποκαλύπτοντας το επιτελικό χάος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι εξελίσσεται σε πηγή κινδύνων για τη χώρα και τους πολίτες, όσο και αν προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας να μας πείσει για το αντίθετο’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00