Αρχική » Μιχάλης Κατρίνης: Πόσοι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς μετά τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Μιχάλης Κατρίνης: Πόσοι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς μετά τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια;

από Maria Petroutsa

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Όλη η Ελλάδα, κατάπληκτη αλλά και συγκλονισμένη, πληροφορήθηκε το θάνατο ενός νέου παιδιού που αποτελεί το νέο θύμα μιας ανεξέλεγκτης οπαδικής βίας.
Και όμως, μόλις ένα χρόνο πριν η κυβέρνηση δήλωνε ότι «Δε θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά ανθρώπινη ζωή από τον χουλιγκανισμό» και ότι « Οι στρατοί των χούλιγκανς αναφέρονται στο παρελθόν, είναι μία βάρβαρη παράδοση στην οποία βάζουμε οριστικά τέλος»!
Το γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά αλλά και εγείρει συγκεκριμένες ευθύνες, είναι ότι παρόλο που το φαινόμενο της εισαγόμενης οπαδικής βίας είναι γνωστό στις αρχές εδώ και πολλά χρόνια, με συγκεκριμένες «αδελφοποιήσεις» Ελλήνων και ξένων χούλιγκανς, εντούτοις η κυβέρνηση επέδειξε προκλητική αδράνεια.
Σε ένα αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπως είναι το Champions League, ίσχυε η απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών .
Παρ’ όλα αυτά, μια μεγάλη ομάδα οπαδών της Κροατικής ομάδας πέρασε τα σύνορα , διέσχισαν όλη τη χώρα ανενόχλητοι, έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετέτρεψαν την περιοχή σε κόλαση, με πρωτοφανείς βιαιοπραγίες και βανδαλισμούς που οδήγησαν στη δολοφονία ενός παιδιού.
Ταυτόχρονα, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προετοιμαζόταν και προαναγγελόταν αυτό που θα συμβεί, με τη συμμετοχή, δυστυχώς, και χουλιγκανς Ελληνικής ομάδας.
Όλα αυτά κανείς δεν τα παρακολουθούσε, κανείς δεν έκρινε ότι θα έπρεπε να υπήρχε παρέμβαση των αρχών για να αποτρέψουν ό,τι συνέβη, κανείς δεν έδρασε προληπτικά.
Σαφέστατα προκύπτουν ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν.
Κυρίως, όμως, αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά το κενό ασφαλείας που υπάρχει στη χώρα.
Πόσοι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, με όλα αυτά που συμβαίνουν;’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00