Αρχική » ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ. ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ. ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

από Άκης Χουζούρης

Βγήκε δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μήκους και όμως οι δηλώσεις του δείχνουν το ήθος και την αξία της προσωπικότητας ενός Αθλητή – πρότυπου για τη νεολαία και την Ελληνική κοινωνία.

Ενώ θα μπορούσε να πει για παράδειγμα οτι άξιζε το χρυσό μετάλλιο ή οτι έχασε στον 6ο γύρο από τον κινέζο συναθλητή του, χωρίς ίχνος επιθετικότητας και ανταγωνιστικότητας, δήλωσε οτι με το άλμα του στα 8 μέτρα και 32 εκατοστά δεν άξιζε ούτε καν μετάλλιο. Και μάλιστα είπε οτι θα προσπαθήσει του χρόνου, με αφοπλιστική ειλικρίνεια και σεβασμό στο άθλημα και στους ανθρώπους που τον ακούνε.

Διαβάστε τις δηλώσεις του.

«Ήταν κακός αγώνας. Καλός από πλευράς επιδόσεων γιατί ήμουν σταθερός. Έκανα 8,32μ., 8,30μ., 8,29μ. και 8,20μ. Όμως μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος. Παρότι είχα χειρότερο άλμα στα 8,20μ., δεν ξέφυγα. Είχα κακές προσγειώσεις. Πάταγα και πίσω. Κρίμα που το έχασα έτσι. Η φόρα μου ήταν οκ, αλλά το έχανα στον αέρα. Κρίμα και πάλι γιατί είχα καλό σερί. Φυσικά ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μου είναι καλοδεχούμενο. Θα προσπαθήσω του χρόνου, που η διοργάνωση θα γίνει στην Ευρώπη και τη Βουδαπέστη. Πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολο. Πάω τώρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Έχει φύγει η πίεση, υπάρχει λίγο πίκρα, αλλά θα προσπαθήσω να διατηρήσω τον τίτλο μου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00