Αρχική » Μια πράξη αγάπης προς την τρίτη ηλικία από τις Ακαδημίες του Αστέρα.

Μια πράξη αγάπης προς την τρίτη ηλικία από τις Ακαδημίες του Αστέρα.

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Ακαδημιών του Αστέρα είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα δώρο αγάπης και αλληλεγγύης λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ο Αστέρας πραγματοποίησε φιλανθρωπική εκδήλωση παράδοσης τροφίμων στο Γηροκομείο Παναγίας Καθολικής στην Γαστούνη.

Αρκετοί ήταν οι γονείς που άφησαν τους μικρούς αθλητές να ζήσουν αυτή την όμορφη εμπειρία, και έτσι από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν πλησίον του Συνεδριακού κέντρου. Η διαδρομή προς το ίδρυμα ήταν ευχάριστη και γεμάτη απορία από τους μικρούς μας για το πως θα αντιμετωπίσουν τους παππούδες.

Η άφιξη στον χώρο του Γηροκομείου δέχτηκε θερμότατης υποδοχής από το προσωπικό του ιδρύματος. Τους μαθητές συνόδευαν οι προπονητές τους Λύσανδρος Τζαβάρας και Φίλιππος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Αστέρα Κώστας Παπαδάκος, ο Αντιπρόεδρος Σάκης Κότσιφας, η υπεύθυνη Ακαδημιών Μαρία Κρινά και ο γενικός Διευθυντής Ανδρέας Νικολάκος. Οι μικροί μας αθλητές δείχνοντας προθυμία μετέφεραν τα τρόφιμα στην κεντρική αίθουσα του Γηροκομείου όπου υποδέχονται τους επισκέπτες. Οι μικροί εντυπωσιάστηκαν με τον χώρο και ένιωσαν αμέσως άνετα. Τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Γηροκομείου Δημήτρης Καρνέζος, τους καλωσόρισε και τους τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους και να σεβόμαστε τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Τα παιδιά τον άκουγαν με προσοχή παίρνοντας ένα μάθημα καλής συμπεριφοράς. Η συζήτηση από σοβαρή εξελίχθηκε σε πιο ανάλαφρη συζητώντας αθλητικά θέματα. Το προσωπικό μετά την σύντομη συζήτηση συνόδεψε τους μικρούς  στην αίθουσα με τους ηλικιωμένους.

Η συγκίνηση και η χαρά των μεγαλύτερων ήταν εντυπωσιακή. Υποδέχθηκαν τα παιδιά με αγάπη και αρκετές γιαγιάδες πήγαν να μιλήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τα  παιδιά. Οι συνοδοί των παιδιών  ένιωσαν εξίσου έντονη συγκίνηση. Οι μικροί λίγο αμήχανα στην αρχή δέχθηκαν την στοργή των μεγαλύτερων και για να τους ευχαριστήσουν τραγούδησαν τα κάλαντα.

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς οι μικροί αποχαιρέτησαν τους ηλικιωμένους και γύρισαν στην θέση των καλεσμένων όπου τους περίμενε ένα μικρό κέρασμα. Πόζαραν με άνεση πάνω στα αρχοντικά έπιπλα και ο προπονητής τους Φίλιππος τους αποκάλεσε «Λουδοβίκους».

Ένας νοσηλευτής από το προσωπικό θέλησε να ξεναγήσει τους μικρούς στον όμορφο χώρο του Γηροκομείου. Τους πήγε να δουν τον ορνιθώνα με όλα τα ζωάκια του ιδρύματος, στο περιβόλι και στην συνέχεια τους οδήγησε σε μια μικρή τεχνητή λίμνη με ψαράκια. Τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί με το θέαμα.

Συνομιλία είχε ο Διευθυντής του ιδρύματος με τον Κώστα Παπαδάκο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. όπου επεσήμανε τις ανάγκες του ιδρύματος καθώς παρέχονται άριστες υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους. Τους ευχαρίστησε για την προσφορά των τροφίμων , η οποία είναι μια δωρεά του Ανδρέα Παπαδάκου. Ο Ανδρέας Παπαδάκος νιώθοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους φροντίζει κάθε χρόνο να κάνει μια μικρή δωρεά είτε μέσω του ΑΧΕΠΑ Ηλείας, είτε μέσω του Συλλόγου Σ.Φ.Ι.Ν.Α και φέτος μέσω των Ακαδημιών του Αστέρα.

Σύντομα η όμορφη εκδρομή τελείωσε και όλοι οι μικροί αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Στην επιστροφή τραγουδούσαν μέσα στο λεωφορείο, τονίζοντας πόσο όμορφα πέρασαν βιώνοντας αυτή την εμπειρία. Αρκετοί γονείς έδωσαν συγχαρητήρια στους διοργανωτές που χάρισαν μια τέτοια εμπειρία αγάπης, σεβασμού και αλληλεγγύης  στους μικρούς.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00