Αρχική » Μηνύματα ενότητας και συνεργασίας στην κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε Ηλείας

Μηνύματα ενότητας και συνεργασίας στην κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε Ηλείας

από Maria Petroutsa

«Με ανιδιοτελή αγάπη θα πάμε μπροστά τον τόπο μας!»

Με μηνύματα ενότητας και συνεργασίας για τον μέλλον της Ηλείας και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας  22 Ιανουαρίου 2024 η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου, στον Πύργο.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων βουλευτών, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού, φορέων και πλήθους πολιτών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Αθανάσιος ευλόγησε την βασιλόπιτα και στον σύντομο χαιρετισμό ευχήθηκε «να είναι πλούσια τα υλικά αγαθά της Π.Ε. Ηλείας γιατί πάντοτε η Εκκλησία ευλογεί τα αγαθά για να μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει ελεύθερος και άνετα αφού δεν είναι μόνο σώμα και ψυχή αλλά μια ψυχοσωματική οντότητα. Και έχει ανάγκη και τα δύο» και πρόσθεσε πως «Ο Χριστός πρώτα δίδαξε, πρώτα νουθέτησε, πρώτα κατεύθυνε τον κόσμο σε λόγο σωστό με το κήρυγμα και τα θαύματά  του και μετά ευλόγησε την ύλη για να τραφεί».

Ν. Φαρμάκης: «Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, όχι τον εαυτό μας»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης σημείωσε πως «τέσσερα χρόνια τώρα συνεργαστήκαμε και προσπαθήσαμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με τις δικές του δυνατότητες να πάμε αυτόν τον τόπο λίγο πιο μπροστά. Τα χρόνια αυτά πέρασαν με καλές και κακές στιγμές.

Τώρα είναι η απαρχή μιας νέας προσπάθειας που συμπίπτει με την αρχή ενός νέου χρόνου. Είθισται σε αυτές τις αρχές να εκφράζουμε ευχές που έχουν να κάνουν με ουσιώδη πράγματα. Η μεγαλύτερη, η πιο σημαντική, η πιο ουσιώδης ευχή είναι η υγεία! Από εκεί ξεκινούν όλα. Γι’ αυτό θέλω να ευχηθώ σε όλους σας υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Κάθε αρχή όμως, εκτός από ευχές, έχει και έναν άλλον συμβολισμό. Σε κάθε αρχή βάζεις στόχους. Αυτοί οι στόχοι δεν μπορεί να είναι άλλοι από το να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, δύναμη και αγάπη για να πάμε τον τόπο μας μπροστά έχοντας κατά νου ένα πράγμα: Ότι ο μόνος τρόπος είναι αυτός της ανιδιοτελούς αγάπης και της συνεργασίας. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, όχι για να υπηρετήσουμε τον εαυτό μας.

Έχω σκεφτεί πολλές φορές πόσο μεγάλη ευθύνη είναι αυτό το σπουδαίο εκλογικό ποσοστό που πήραμε στην Ηλεία. Ξέρουμε καλά, ότι αυτό το ποσοστό είναι τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς, είδαν σε εμάς και θέλουν από εμάς. Θέλουν από εμάς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Είμαστε εδώ για να τηρήσουμε μια υπόσχεση. Και αυτή την υπόσχεση τούτη την στιγμή, της αλλαγής της χρονιάς και της νέας χρονιάς που έρχεται μπροστά μας πρέπει  να την πούμε δυνατά. Αυτή η υπόσχεση είναι πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να ξεπεράσουμε τις πολλές και μεγάλες προκλήσεις που είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Ένα πράγμα πρέπει να υποσχεθούμε: Ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα να χαλάσει την ενότητα και την συνεργασία  που πρέπει να έχουμε και την αγάπη για τον τόπο μας».

Ν. Κοροβέσης: «Η δύναμη μας είναι το… μαζί!»

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την εμπιστοσύνη του και τους πολίτες για αγάπη και την στήριξη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η συγκεκριμένη ημέρα είναι ιδιαίτερη και συγκινητική για εμένα, αφού με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, σας υποδέχομαι, εδώ για πρώτη φορά με την νέα μου ιδιότητα. Ωστόσο όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος στην ιεραρχία, μόνος του δεν πρόκειται να καταφέρει ποτέ τίποτα. Η δύναμη μας είναι στο μαζί!

Γιατί όλοι μαζί καταφέραμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να βγάλουμε τον ευλογημένο τούτο τόπο, την Ηλεία, την Ολυμπιακή μας Γη από την αφάνεια και να της δώσουμε ξανά πνοή και προοπτική. Και όλοι μαζί ξανά, την νέα πενταετία που ανοίγεται μπροστά μας, ετοιμαζόμαστε για το βήμα παραπάνω, για την Ηλεία της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, των εμβληματικών έργων, την Ηλεία της τουριστικής ανάπτυξης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού. Την Ηλεία που αξίζουμε και που ονειρευόμαστε.

Γιατί αυτός, είναι άλλωστε ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη, να αξιοποιεί ευκαιρίες, να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και να στηρίζει τους ευάλωτους και τους αδικημένους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί! Δεν χρειάζεται καθοδηγητές. Η  δύναμη της  πηγάζει από τον ίδιο το λαό, από τη συμμετοχή στο πιο μικρό και το πιο μεγάλο πρόβλημα, την καθημερινή παρουσία δίπλα στον πολίτη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κρύφτηκε, δεν φυγομάχησε και έβαλε πλάτη σε δύσκολους καιρούς. Έχει λοιπόν το δικαίωμα να κάνει η ίδια τις επιλογές της, σε πρόσωπα, σε προγράμματα, σε σχέδια και σε λύσεις για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Αυτός είναι ο στόχος μου. Να μην αφήσουμε ούτε μέρα να πάει χαμένη και γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ σκληρά και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να διεκδικήσουμε εμβληματικά έργα που έχει ανάγκη ο νομός μας. Για να γίνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας πρότυπο εξυπηρέτησης και το δεύτερο σπίτι κάθε Ηλείου πολίτη.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από γόνιμη και δημιουργική συνεργασία! Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας που αποδεικνύει καθημερινά πόσο νοιάζεται για την Ηλεία, συνεργασία με τους άξιους συναδέλφους – θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, συνεργασία με τους ικανούς υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και τους φορείς. Συνεργασία με τον απλό πολίτη, για τον οποίο η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοικτή».

Τυχεροί της όμορφης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό τους απαλούς ήχους live jazz μουσικής, οι διοικητικοί υπάλληλοι της Π.Ε. Ηλείας, Φωτεινή Σιγούρου, Φώτης Χριστοδουλόπουλος και Παρασκευή Βίτσου οι οποίοι βρήκαν τα τρία φλουριά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00