Αρχική » Με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χάβαρι και Πλουτοχώρι διοργάνωσαν τις τοπικές θρησκευτικές τους πανηγύρεις

Με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χάβαρι και Πλουτοχώρι διοργάνωσαν τις τοπικές θρησκευτικές τους πανηγύρεις

από Maria Petroutsa

Ν. Κοροβέσης: “Τα χωριά μας αγωνίζονται να διατηρήσουντην τοπική πολιτιστική τους ταυτότητα”

Με την συνεργασία των τοπικών συλλόγων της περιοχής, ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, συνδιοργάνωσαν δύο εορταστικές εκδηλώσεις που προάγουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και έχουν μεγάλη σημασία για τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Χαβαρίου, το περασμένο Σάββατο παραμονή της Αγίας Τριάδας, μεγάλη θρησκευτκή γιορτή για το χωριό, πραγματοποιήθηκαν στο Χάβαρι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Μετά τον Εσπερινό έγινε η περιφορά της Εικόνα της Αγίας Τριάδας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών και στην συνέχεια στην πλατεία του χωριού τα χορευτικά του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Χαβαρίου “Διόνυσος” και ο Εκπολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “Αστρινιά” έδωσαν μια πολύ ωραία χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς. Μάλιστα ο Σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου ετοίμασε μπουφέ με γλυκά και αναψυκτικά για όλους.


Το μεσημέρι της Δευτέρας, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, με την στήριξη της Περιφέρειας και με την συμμετοχή κατοίκων από όλη την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο θρησκευτικό πανηγύρι στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Με στρωμένες τραπεζαρίες, ζωντανή μουσική, πολύ κέφι, ο κόσμος διασκέδασε έως αργά το απόγευμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης τόνισε ότι “τα εθιμικά θρησκευτικά παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την τοπική τους ταυτότητα, αποτελούν κορυφαία πολιτισμική έκφραση γλεντιού των τοπικών κοινοτήτων και μια ευκαιρία εξωστρέφειας περιοχών που παλεύουν να διατηρήσουν την ζωντάνια τους. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα είναι πάντα στο πλευρό των συλλόγων που αγωνίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Ηλεία δεν είναι μόνο οι πόλεις, είναι και τα χωριά της.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00