Αρχική » Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Ποδηλάτου στην Αμαλιάδα

Μεγάλη συμμετοχή παιδιών που έδωσαν το μήνυμα για μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων, αλλά και του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, έγινε η ποδηλατοδρομία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Παγκόσμια Μέρα Ποδηλάτου στην Αμαλιάδα.

ΠΟΔΗΛΑΤΩ… ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, η οποία ανέδειξε τη διάθεση αλλά και την επιθυμία στο να μπει στη καθημερινή ζωή η χρήση του ποδηλάτου, σε μια πόλη, που όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα με δίκτυο ποδηλατοδρόμων αρκετών χιλιομέτρων και με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και διορθώσεις όπου χρειάζεται, να αυξηθεί σε χιλιόμετρα και κυρίως η χρήση του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, συμπλήρωσε ο κ Λυμπέρης, γιατί σήμερα είδα πολλά νέα παιδιά και κυρίως μικρά, που συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία και έδωσαν σε εμάς τους μεγαλύτερος το μήνυμα πως θέλουν μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο, μια πόλη με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το ποδήλατο μπορεί να γίνει το βασικό μέσο κυκλοφορίας μέσα στην πόλη, με εμφανή αποτελέσματα στη σωματική υγεία των ανθρώπων, στη κυκλοφορία και στο περιβάλλον. Να ευχαριστήσω το τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας, τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Αδαμόπουλο, αλλά και την Κοινότητα της Αμαλιάδας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Αμαλιάδας και τη ΜΟΤΟΛΕΑ, για τη σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00