Αρχική » Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού στην Αμαλιάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού στην Αμαλιάδα

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το 1ο επιτυχημένο Φεστιβάλ Καρπουζιού στην Αμαλιάδα. Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ ήταν στην κεντρική πλατεία της Κουρούτας.

Στην πλατεία οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει μέρες πριν με περίπτερα να στήνονται ώστε να φιλοξενήσουν τους επιχειρηματίες, καθώς και τους συλλόγους που μας παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος ήταν:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ «Η ΑΜΠΕΛΟΣ»

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΒΑΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΑΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΒΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ

Φυσικά σε όλα αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το καρπούζι. Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της περιοχής. Τα πάντα είχαν την βάση τους το καρπούζι.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με παιχνίδια στην άμμο. Πλήθος παιδιών συγκεντρώθηκε στην παραλία και έλαβε μέρος σε παιχνίδια που αφορούσαν τον καρπούζι. (πχ καρπουζομαχίες)

Συνεχίστηκαν οι δράσεις των μικρών μας φίλων με τα εικαστικά εργαστήρια της περιοχής, τα εργαστήρια που έλαβαν μέρος ήταν το Καλλιτεχνείον, Πινελιές πινελιές, τμήμα ζωγραφικής Αμαλιάδας.

Την 2η μέρα του Φεστιβάλ είχαμε και την 1η πετυχημένη διεξαγωγή του KOUROUTA RUN. Αρκετοί ήταν οι συμμετέχοντες με 3 τελικές νικήτριες τις οποίες βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού κ. Νικολακόπουλος. Βέβαια νικητές υπήρχαν παντού, κλέβοντας τις εντυπώσεις με τις προσωπικές τους νίκες. Ο κόσμος είχε γεμίσει την πλατεία Κουρούτας και εντοπίσαμε στο πλήθος και πρόβες από χορευτικά που θα ακολουθούσαν στην συνέχεια.

Αρκετοί ήταν οι πολιτικοί φορείς του τόπου που συναντήσαμε στο πλήθος. Συναντήσαμε τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ  κ. Μιχάλη Κατρίνη, τον Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας κ. Νικολακόπουλο και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλαματιανό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος ο οποίος μας έκανε μια μικρή παρουσίαση για το πιο δημοφιλές προϊόν της περιοχής. Το καρπούζι!

Ακολούθησε ένα μίνι ντοκυμαντέρ με την ιστορία του Καρπουζιού και πώς συνδέεται με την περιοχή της Αμαλιάδας στο οποίο έλαβαν μέρος αρκετοί παραγωγοί της περιοχής.

Καθώς η ώρα περνούσε και το φως μας αποχαιρετούσε σειρά είχαν τα εντυπωσιακά χορευτικά από τις σχολές χορού Αθλοκίνηση και Step Up. Οι χορογραφίες εντυπωσιακές και οι συμμετέχοντες ήταν απίστευτα ταλαντούχοι. Το κοινό είχε ενθουσιαστεί! Σε αυτό το ωραίο κλίμα μια μπάντα από την Αθήνα , οι Vanila Swing ήρθαν να τιμήσουν το καρπούζι. Το καρπούζι είναι άμεσα συνδεδεμένο με την vintage  κουλτούρα και έδενε απόλυτα με το στυλ της  μπάντας. Η δυναμική της μπάντας ήταν απίστευτη, Rock and Roll, swing, surfing ήταν ο απόλυτος συνδυασμός για μια καλοκαιρινή νύχτα σαν και αυτήν,  ο κόσμος ξεσηκώθηκε αμέσως και μικροί-μεγάλοι άρχισαν το χορό.

Δείτε παρακάτω βίντεο με αποσπάσματα από τις μουσικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Είναι μια όμορφη πρωτοβουλία και ευχόμαστε να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα, και να μην αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα, να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο και η φήμη της Κουρούτας καθώς και η φήμη του καρπουζιού μας  να φτάσει ακόμα πιο μακριά, δίνοντας την ευκαιρία για περισσότερη ανάπτυξη στον τόπο μας. Δείτε μερικά χαρούμενα πορτραίτα απο τους επισκέπτες μας!

Φωτογραφίες, Βίντεο και Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00