Αρχική » Με επισημότητα έγινε ο Αγιασμός της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Με επισημότητα έγινε ο Αγιασμός της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

από Maria Petroutsa

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, παραμονή των Αγίων Αναργύρων έγινε ο αγιασμός της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Με κάθε επισημότητα είχε προετοιμαστεί ο χώρος για να υποδεχτεί πιστούς και νοσηλευτικό προσωπικό όπου ήθελαν να σφραγίσουν την λειτουργία της νέας πτέρυγας με τις ευλογίες της Εκκλησίας.

Σύντομα στον χώρο κατέφθασε ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος Μπαχός μαζί με τους ιερείς που τον συνόδευαν.

Χαιρέτησε τους πιστούς που τον περίμεναν με ευλάβεια.

Στον Αγιασμό φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Διοικητής του Γ.Ν Νοσοκομείου Ηλείας , o κ. Σπύρος Πολίτης καθώς και οι οι αναπληρώτριες διοικήτριες, κ. Μαρία Μπαχού, του νοσοκομείου Αμαλιάδας και κ. Αριστέα Παπαδοπούλου του νοσοκομείου Κρεστένων. Σύντομα στον χώρο ήρθε και ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο οποίος έχει συμβάλει με τις δωρεές του ώστε να μπορεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας να λειτουργεί. Τον συνόδευε ο ιατρός κ. Παναγιώτης Φουστούκος, ο οποίος είναι και μέλος της παράταξης του ‘Ήλιδα 36 μιας και ο κ. Παπαδάκος κατεβαίνει και στην διεκδίκηση του Δήμου Ήλιδας στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Παπαδάκος χαιρέτησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη Αθανάσιο και κάθισε στο πλευρό του καθ΄ όλη την διάρκεια της τέλεσης του  Αγιασμού. Ο Μητροπολίτης τέλεσε τον αγιασμό και ευλόγισε το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και τους πιστούς.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, η διοικήτρια του νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Μαρία Μπαχού, απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους  που συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον κ. Ανδρέα Παπαδάκο. Πιο συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον κ. Παπαδάκο για τις δωρεές του και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του για τους πολίτες της Αμαλιάδας και όχι μόνο.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης μαζί με το προσωπικό κατευθύνθηκε στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου όπου έρανε τα ιατρεία και τα δωμάτια με αγιασμό. Στο δωμάτιο του νέου ψηφιακού Ακτινολογικού ιατρείου, ο κ. Παπαδάκος έκανε μια μικρή στάση και ενημερώθηκε για την λειτουργία του. Κόσμος και προσωπικό του εξέφρασε τις ευχαριστίες τους.

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες των παρευρισκομένων.

Παραμονή των Αγίων Αναργύρων και το εκκλησάκι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας είχε την τιμητική του με τον πανηγυρικό εσπερινό. Ο Μητροπολίτης κατευθύνθηκε προς τον ναό μετά τον αγιασμό για την τέλεση της λειτουργίας. Τον συνόδεψαν οι πιστοί και κατά την διαδρομή προς το Ναό η διοικήτρια κ. Μπαχού συζήτησε τα θέματα του Νοσοκομείου με τον κ. Παπαδάκο.

Όλοι προσκύνησαν ερχόμενοι στον Ναό και πραγματοποιήθηκε με τιμές η εορταστική λειτουργία.

Στην συνέχεια μοιράστηκε άρτος στους πιστούς. Οι οποίοι αρκετοί από αυτούς ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τον κ. Παπαδάκο. Τον ευχαρίστησαν για το έργο του και έδειξαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του. Στο πλευρό του ήταν συνεχώς ο κ. Φουστούκος, ο οποίος δεχόταν επίσης την υποστήριξη του κόσμου. Ο Παναγιώτης Φουστούκος υπάγεται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Λόγω της κατάστασης στα νοσοκομεία της Ηλείας, υπηρετεί επιτυχώς στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Ο κ. Φουστούκος έχει υποσχεθεί να επανέλθει ενεργά και ώς γιατρός και ως δημοτικός σύμβουλος με σημαντική παρέμβαση στα θέματα της υγείας στο δήμο. Άλλωστε ο Παναγιώτης Φουστούκος και λόγω ηλικίας και λόγω χαρακτήρα είναι πολύ δημοφιλής και πολύ εξωστρεφής.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00