Αρχική » Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις επαφές και την επικοινωνία του με τους πολίτες της Ηλείας, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις επαφές και την επικοινωνία του με τους πολίτες της Ηλείας, ο Μιχάλης Κατρίνης.

από Maria Petroutsa

Η ανύπαρκτη αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας με στοιχεία

‘’ Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί επιλογή ελπίδας και διέξοδο για τους πολίτες. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση, ούτε με μια αδύναμη αντιπολίτευση που δεν εμπνέει και δει συγκινεί τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί δύναμη αλλαγής και ευθύνης, μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει σήμερα στο πολιτικό σύστημα’’ τόνισε ο υπ.βουλευτής Ηλείας.
Παράλληλα ο κ.Κατρίνης άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι είναι καιρός να καταρριφθεί ο μύθος της δήθεν αξιοπιστίας που διαθέτει ως κόμμα και ως κυβέρνηση.
‘’Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να συγκρίνεται με το ΣΥΡΙΖΑ που έχει μηδενική αξιοπιστία και προβληματικές θέσεις προκειμένου να κρύβει την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας που είναι εμφανής΄΄ τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης.
‘’ Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα και ως κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μηδενική έως ανύπαρκτη αξιοπιστία.
Και αυτό αποδεικνύεται με στοιχεία.
Πριν τις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία , στο πρόγραμμα της είχε δεσμευτεί για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά τέσσερα χρόνια μετά αρνείται, πεισματικά, να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και ενώ η ακρίβεια καλπάζει. Το ίδιο και με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να καταργήσει στις εκλογές του 2019 για να επαναλάβει την ίδια υπόσχεση και κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε.’’
Παράλληλα , ο κ.Κατρίνης ανέδειξε την αναξιοπιστία και τις ψεύτικες υποσχέσεις που μοιράζει με ευκολία η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.
Όπως είπε , η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται αύξηση μισθών κατά 25%, όταν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει καταθέσει στην Ε.Ε έχει δεσμευτεί για αυξήσεις κάτω από 13%, για όλη την τετραετία.
Αλλά ακόμα και αυτό είναι αμφίβολο να επιτευχθεί από τη στιγμή που μετά τις εκλογές θα αποκαλυφθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα που η Νέα Δημοκρατία κρύβει κάτω από το χαλί. Το υπέρογκο κρατικό χρέος, τις απλήρωτες εγγυήσεις, το μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου που αυξάνονται.
Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι η κοστολόγηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει λάστιχο, κυμαίνεται από τα 8 έως τα 9,1 δις ανάλογα με το ποιος μιλάει κάθε φορά και ανάλογα με την πολιτική ατζέντα της ημέρας.
Ο Μιχάλης Κατρίνης ήταν ξεκάθαρος για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου:
‘’Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, είναι όμως υπαρκτός ο κίνδυνος να αναδειχθεί μια ανεξέλεγκτη και αλαζονική κυβέρνηση που ήδη δείχνει από τώρα τις προθέσεις της. Μια κυβέρνηση και μια αντίληψη που απαιτεί μια αξιόπιστη και συγκροτημένη αντιπολίτευση που θα προτείνει και θα ελέγχει αποτελεσματικά την Νέα Δημοκρατία.
Η δημοκρατική Ηλεία πρέπει να αναδείξει ένα ακόμα πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ, να στείλει το δικό της ηχηρό μήνυμα.’’

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00