Αρχική » Με αίγλη και πολλές συμμετοχές διεξάγονται τα «ΒΙΛΑΕΤΕΙΑ 2023» το Σάββατο 15/7

Με αίγλη και πολλές συμμετοχές διεξάγονται τα «ΒΙΛΑΕΤΕΙΑ 2023» το Σάββατο 15/7

από Maria Petroutsa

Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος:  «Είναι πολιτική προτεραιότητα μας η στήριξη στον αθλητισμό»

Με μεγάλο αριθμό συμμετοχών, προερχόμενες τόσο από την Ηλεία, όσο κι από αρκετές άλλες περιοχές της χώρας, διεξάγονται οι αγώνες στίβου «ΒΙΛΑΕΤΕΙΑ 2023» το Σάββατο 15 Ιουλίου στο Στάδιο Πύργου (με ώρα έναρξης στις 18.40). Το σημαντικό αθλητικό γεγονός τελεί σε συνδιοργάνωση του Δήμου Πύργου και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Απόλλων» Πύργου και υπό την αιγίδα της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

  * Για μια ακόμα χρονιά τα «Βιλαέτεια» συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους, σε μια διαρκή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων να παραμείνει ο αγώνας σε υψηλό επίπεδο και να καθιερωθεί στην συνείδηση αθλητών και προπονητών.

Στους αγώνες αυτούς έχουν δηλωθεί 260 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα εκτός από τους συλλόγους της Ηλείας θα συμμετέχουν αθλητές κι από: Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα.

Όλοι οι διοργανωτές και οι εθελοντές του αγώνα καλούν τους λάτρεις του αθλητισμού να υποστηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών και να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αγώνες στίβου υποστηρίζουν εμπράκτως πολλοί επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας του Πύργου. 

«Έμπρακτη στήριξη και ανάδειξη αθλητικών δράσεων»

Για τη διοργάνωση μίλησαν το πρωί της Πέμπτης (13/7) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κι ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς και ο αντιπεριφειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού κι Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου, παρόντων επίσης, του εμβληματικού προπονητή με την άνω της πεντηκονταετίας πλέον, ενεργό παρουσία στα δρώμενα του στίβου, Διονύση Καίσαρη και του προπονητή του Γ.Σ. Απόλλων Πύργου Στέλιου Βασιλείου.  

  • Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου: «Οι αγώνες έχουν γίνει θεσμός για την πόλη μας. Είναι τιμή για τον Πύργο ότι μια σειρά κορυφαίων αθλητών θα είναι στην πόλη μας. Ο Δήμος Πύργου θεωρεί πολιτική προτεραιότητα τη στήριξη στον αθλητισμό και αυτό το έχουμε δείξει έμπρακτα με πρωτοβουλίες και συμμετοχή, σε πολλές περιπτώσεις. Και στόχος μας είναι να ανεβάσουμε κι άλλο την παρουσία της πόλης μας στα αθλητικά δρώμενα. Ο Πύργος έχει αναδείξει κορυφαίους αθλητές και έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό. Οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προδιαγραφές γι’ αυτή την αθλητική συνάντηση, κι έχουμε κι άλλες προτάσεις για άλλες αθλητικές συναντήσεις. Στηρίζουμε έμπρακτα τον αθλητισμό και κυρίως το πνεύμα του αθλητισμού στο ευ αγωνίζεσθαι και στον καθοριστικό ρόλο του αθλητισμού για την υγεία. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και προάγει τη συλλογικότητα, τα ευγενικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσωπικότητας. Καλούμε τη νέα γενιά να είναι εκεί».

Επίσης ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για τη συμμετοχή της και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον δάσκαλο του στίβου Διονύση Καίσαρη που μετρά δεκαετίες και 70.000 ώρες σε στάδια!

 – Ο Δ. Νικολακόπουλος ανέφερε πως: «Η ΠΔΕ για άλλη μια φορά πιστή στο αθλητικό της πλάνο αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και την στήριξή της στον αθλητισμό. Είμαστε δίπλα σε όλα τα σωματεία για όλες τις δράσεις. Τα Βιλαέτεια είναι μια σπουδαία δράση και περιμένουμε αρκετούς αθλητές μεγάλου βεληνεκούς, όπως και μεγάλες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν. Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει αυτή τη σημαντική διοργάνωση».

–  Ο Γ. Αργυρόπουλος τόνισε: «Ένα μεγάλο και σπουδαίο αθλητικό γεγονός-θεσμός στην πόλη μας. Οι προπονητές κ.κ. Καίσαρης και Βασιλείου έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε όλα να είναι έτοιμα. Το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου με την ουσιαστική βοήθεια του Δημάρχου μας, έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε το στάδιο να είναι ένα κέντρο άθλησης για όλους».

– Ο Διον. Καίσαρης έκανε μια συνοπτική αναδρομή της πολυετούς παρουσίας του στον αθλητικό-προπονητικό χώρο και στις μεγάλες επιτυχίες που έχουν σημειώσει αθλητές που έχει προπονήσει κι έχουν διαπρέψει. Κάνοντας μνεία και για την ανερχόμενη αυτό το διάστημα, καταγόμενη από τον Πύργο, Γεωργία Δεσπολλάρη που λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη προκρίθηκε στον τελικό των 800 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία, ενώ λίγο καιρό πριν έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στίβου στην Πολωνία.

– Ο Στ. Βασιλείου ανέφερε: “Η προσπάθεια του συλλόγου μας, αλλά και όλων των συλλόγων του Πύργου, που τα διοργάνωσαν πριν από εμάς, είναι να παραμείνει ο αγώνας σε υψηλό επίπεδο και να καθιερωθεί στην συνείδηση αθλητών και προπονητών πανελλαδικά.  Το Δ.Σ. του Απόλλωνα Πύργου, οι προπονητές και οι εθελοντές του αγώνα καλούν όλους τους λάτρεις του αθλητισμού να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών και να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Νικολακόπουλο και τους χορηγούς μας, για την συνδρομή τους στην διοργάνωση των Βιλαετείων”.

Πρόγραμμα αγώνων

– Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες και το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθαηκαν ως εξής:

18.40             110ΕΜΠ Κ20     ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ & Κ16     ΥΨΟΣ   Κ16  ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  ΣΦΑΙΡΑ Κ18 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

18.45΄            60μ Κ14 ΑΓΟΡΙΩΝ                         

18.50΄            60μ Κ14 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ                      

19.00΄            80μ Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ             

19.10΄            80μ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ                        

19.25΄            300μ Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ                       

19.30΄            300μ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ                    

19.40΄            600μ Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ  & Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ    ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ & Κ16                              ΣΦΑΙΡΑ Κ20  & Κ18  & Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ

19.50΄            100μ ΑΝΔΡΩΝ                   

20.15΄            100μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ                 

20.30΄            1500μ ΑΝΔΡΩΝ                 

20.40             800μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ      ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ    &   Κ16   ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ     Κ18 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

20.50             1000μ Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ                     

21.00             1000μ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ                 

21.10             400μ ΑΝΔΡΩΝ                               

21.25             400μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ                 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00