Αρχική » Μεγάλο πλήγμα για την αγορά του Πύργου η μη πληρωμή δικαιούχων από «μπλόκα» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μεγάλο πλήγμα για την αγορά του Πύργου η μη πληρωμή δικαιούχων από «μπλόκα» στο Δημοτικό Συμβούλιο

από Maria Petroutsa

–            Νέα ανάδειξη του μεγάλου θέματος και νέες ενέργειες από τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι πολλοί επαγγελματίες του Πύργου που έχουν παράσχει έργα, υπηρεσίες, προμήθειες, εξαιτίας της στάσης μερίδας δημοτικών συμβούλων που «μπλοκάρουν» το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στερώντας έτσι από τους επαγγελματίες τα χρήματα τους, αλλά στερώντας και την αγορά της πόλης από τα χρήματα αυτά, και σε εορταστική περίοδο μάλιστα.

Η αναπλ. Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 35677/21-11/23 έγγραφο της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά κατεπείγουσα Λογιστική και Ταμειακή τακτοποίηση χρηματοδοτήσεων. Στόχος, η καταβολή συνολικού ποσού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ σε επαγγελματίες της πόλης, όπως προκύπτουν από τις αντίστοιχες συμβάσεις έργων, υπηρεσιών, προμηθειών. Τα χρήματα υπάρχουν, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο. Άλλωστε,  πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ο Δήμος οικονομικά είναι σε υγιή κατάσταση, όπως αυτό αποτυπώνεται και μέσα από σχετικά έγγραφα των Οικονομικών Υπηρεσιών και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν οι όποιες νοσηρές – συκοφαντικές φήμες που δημιουργούνται κατά καιρούς από συγκεκριμένες δυνάμεις της υπονόμευσης της πόλης.

Η τακτική συγκεκριμένης παράταξης, άλλοτε να μην προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην υπάρχει η νόμιμη-απαιτούμενη απαρτία και άλλοτε να προσέρχεται μεν αλλά με δόλο να εμποδίζει τη λήψη της απόφασης για Λογιστική τακτοποίηση, είναι:

Α)  Βλαπτική για τους δικαιούχους

Β)  Στερεί την αγορά της πόλης από ζωτικούς πόρους

Γ)  Μεταθέτει την πληρωμή (με υπαιτιότητα του Δήμου) στους δικαιούχους, για τουλάχιστον πάνω από 60 μέρες και πιθανότατα για πολύ περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί οικονομικό βάρος τόκων (νόμιμοι τόκοι 8% πάνω από το Επιτόκιο Αναφοράς της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας).

Δεν εμπιστεύονται αυτοί που κάνουν το «μπλόκο» και προεξάρχουσας της παράταξης του κ. Καννή, τις Υπηρεσίες του Δήμου (Οικονομική, Τεχνική), τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τις Επιτροπές Παραλαβής; Καθυστερούν όσο μπορούν για όποιους μικροπολιτικούς λόγους τους, την πληρωμή των δικαιούχων, χωρίς να υπολογίζουν πως κάτι τέτοιο στερεί πολύτιμους πόρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας;

 *  Γι’ αυτούς τους λόγους, ηθικής, οικονομικής, κοινωνικής, νομικής διάστασης, όπως επισημαίνει, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος εισηγήθηκε την Τετάρτη (13/12) εγγράφως προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Παπαδημητρίου τον άμεσο ορισμό έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα τη Λογιστική τακτοποίηση.

Στο σχετικό έγγραφο παρατέθηκαν και:

1)  Έγγραφο των Οικονομικών Υπηρεσιών

2)  Έγγραφο που περιγράφεται το Κανονιστικό Πλαίσιο λογιστικού και πληρωμών του Δημοσίου

 3) Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με την εγκύκλιο τήρησης του Μητρώου Δεσμεύσεων.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, έχουν ενημερωθεί σχετικά το Ε.Β.Ε. και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου. Κι ακόμα γνωστοποιήθηκε πως όλοι οι φάκελοι της υπόθεσης διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Εισαγγελέα Πύργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00