Αρχική » Μας την «έδωσε» το Καρναβάλι στην Αμαλιάδα!

Μας την «έδωσε» το Καρναβάλι στην Αμαλιάδα!

από Maria Petroutsa

Το φετινό Καρναβάλι  στον Δήμο Ήλιδας  τα είχε όλα! Γκρίνια, χαρά, χορό, γέλιο ! Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ήταν άκρως επιτυχημένο!

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο αφού το Καρναβάλι εντυπωσίασε  με την συμμετοχή 24 γκρούπ και την τεράστια προσέλευση  του κόσμου.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Τρύφωνας Σαμαράς! Πολλοί ήταν αυτοί που γκρίνιαξαν για την επιλογή του συγκεκριμένου δημόσιου προσώπου ως παρουσιαστή του φετινού Καρναβαλιού αλλά τελικά το αποτέλεσμα δικαίωσε όσους πήραν αυτή την πρωτοβουλία! Ο Τρύφωνας έπαιξε με τον κόσμο, έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους, συμμετείχε ενεργά στα γκρούπ είτε χορεύοντας, είτε ανεβαίνοντας στα άρματα πετώντας πάντα αστείες ατάκες! Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος διασκέδασε με το παραπάνω.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ντυμένος καουμπόης στην αρχή ήταν με τον συνεργάτη του Ανδρέα Παπαδάκο με τον οποίο ήπιαν καφέ και  καλωσόρισαν μαζί τον Τρύφωνα Σαμαρά. Εντυπωσίασαν με τις στολές τους και οι Αντιδήμαρχοι  Κωνσταντίνος Τρικόγιας και Κωνσταντίνος Τσεριώνης σαν μυστηριώδης Ζορό. Φυσικά την παράσταση έκλεψε με την αμφίεση του και ο Πρόεδρος Κοινότητας Αμαλιάδας Παναγιώτης Γιαννόπουλος ο οποίος βοηθούσε ενεργά στην οργάνωση του Καρναβαλιού.

Την μουσική επιμέλεια του Καρναβαλιού είχε ο DJ Τάσος Γαβριλιάδης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των αρμάτων ανέλαβε για άλλη μια χρονιά ο Καλλιτέχνης της πόλης μας Κρίστο Χάσα.

Την παρέλαση άνοιξε το άρμα του Δήμου Ήλιδας με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κράλλη να φροντίζει για την ομαλή διέλευση του. Από πίσω ακολουθούσαν οι μικρές «Σπανιόλες» με το χορευτικό γκρούπ  «Amores Flamencos» της σχολής Step up. 

Σειρά είχε η εντυπωσιακή Βασίλισσα του Καρναβαλιού ντυμένη στις αποχρώσεις του Παγωνιού. Χαιρετούσε τον κόσμο με χαμόγελο και ο κόσμος δεν σταματούσε να βγάζει φωτογραφίες.

Άλλο ένα άρμα του Δήμου Ήλιδας ακολούθησε, αναδεικνύοντας την αρχαία ιστορία της Ήλιδας του οποίου ο οδηγός αποτέλεσε έκπληξη καθώς κάτω από την φουντωτή περούκα βρισκόταν ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανασόπουλος. Ο Τρύφωνας Σαμαράς ενθουσιάστηκε μαζί του ανεβαίνοντας στο όχημα.

Ακολούθησαν οι «Ντισκόβιοι» Χαβαρέοι που μας ταξίδεψαν πίσω στα θρυλικά 80ς,  η θεατρική ομάδα «Ερασιτέχνες» με τα Ζωάκια τους , οι Χίππιδες του 1ου Δημοτικού σχολείου με τα λουλούδια τους και τις κιθάρες τους.

 Οι Ουρανοκατέβατοι του 6ου Δημοτικού με το οικολογικό τους μήνυμα , το διάσημο Καρπούζι Αμαλιάδας από το γκρούπ του Αυγείου,  οι Μυθικοί Καλλιτέχνες από το Καλλιτεχνείο  με το εντυπωσιακό άρμα του Ηρακλή και της Λερναίας Υδρας.

Σειρά είχαν οι Fashionistes με τα εντυπωσιακά ροζ καπέλα και την ροζ διάθεση από το 3ο Δημοτικό σχολείο. Έδωσαν έντονα το glamour στοιχείο στο φετινό καρναβάλι.

Ακολούθησαν οι τρελοί καλλιτέχνες από το 2ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό σχολείο, τα τρελά ζωάκια με τα ασπρόμαυρα σκυλάκια και τις  γατούλες τα οποία πέρασαν το μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων.

Ξαφνικά έγινε μπλε ο ορίζοντας από τα Στρουμφοσαβάλια, εκεί πετύχαμε και την μασκότ μας για το φετινό ρεπορτάζ!

Έλαμψε και το χωριό του Αμπελοκάμπου με τον σύλλογο των γυναικών «Άμπελος» οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τον συντοπίτη τους Νίκο Κοκλώνη και παρουσίασαν το Just the two of Γαβ. Στο γκρουπ πρωτοστατούσε ο Πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Νικολάκος!

Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το αλατοπίπερο της Ευρώπης και της περιοχής μας με το γκρούπ των Ρομά. Μετά το αλατοπίπερο ανέλαβε τα μαγειρέματα ο Σύλλογος Αστρινιά και μετά τα μαγειρέματα την σκυτάλη ανέλαβαν οι Πειρατές .

Το χωριό των Δουνέϊκων μας παρουσίασε την φετινή σοδειά του μέσω των αγροτών του και άναψε φωτοβολίδες  για να τρομάξει όσους γκρινιάζουν.

Και επειδή η ζωή μας κρέμεται πολλές φορές από μια ζαριά ακολούθησαν οι τζόκερ και τα ασπρόμαυρα Ζάρια με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεώνη Γεωργοπούλου να κρατάει τα ηνία.

Τέλος ο Θεοδωρακάτος Άραβας άρχισε να πετάει σοκολάτες και καραμέλες στον κόσμο δείχνοντας πόσο large είναι !

Πολλοί πόζαραν με χαρά στον φακό του Μαντάτο με ανεβασμένη διάθεση .

Ακολούθησε η τελετή λήξης με το κάψιμο του Καρνάβαλου στην πλατεία Αγίου Αθανασίου και πολύχρωμα πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό της Αμαλιάδας.

Αγάπη μόνο και όχι γκρίνιες …. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00