Αρχική » «Μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους»

Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, υπ. Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους είχε ο Διονύσης Καλαματιανός σε Καράτουλα, Μουζάκι και Γούμερο. Στα πλαίσια των συνεχών επισκέψεών του σε παραγωγικές περιοχές του νομού, συζήτησε με παραγωγούς για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παρουσιάζοντας, παράλληλα, την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που δίνει ανάσα και διέξοδο στον αγροτικό κόσμο.

Το ενδιαφέρον του Διονύση Καλαματιανού για τον πρωτογενή τομέα και τους ανθρώπους του είναι διαρκές και έμπρακτο, κάτι που αποδεικνύεται και από τις παρεμβάσεις του στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, με καίριες τοποθετήσεις και ερωτήσεις για τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα. 

Σε δήλωσή του, ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε τα εξής:

«Η ύπαιθρος της Ηλείας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος έχουν ανάγκη από στήριξη. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στις νέες και στους νέους για να μείνουν στον τόπο τους, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να κάνουν οικογένεια. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει τις προγραμματικές προτάσεις που μπορούν να απαντήσουν στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, στις υψηλές τιμές της ενέργειας, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, στη μειωμένη απορροφητικότητα των προϊόντων, στις χαμηλές τιμές παραγωγού και στην αισχροκέρδεια.

Δεσμευόμαστε για:

  • κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο,
  • αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ,
  • προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς,
  • αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ,
  • επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών,
  • προστασία των παραγωγών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και έλεγχο των ελληνοποιήσεων,
  • νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης εργατών γης.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες και μοχθούν για να αφήσουν μια καλύτερη ζωή στα παιδιά τους. Για να μην ερημώσει η ύπαιθρος.

Δεσμευόμαστε για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με επίκεντρο τον έλληνα αγρότη και τις ανάγκες του.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00