Αρχική » Μήνυμα Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

από Maria Petroutsa

Με ελπίδα και αισιοδοξία, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, μια χρονιά η οποία εύχομαι να είναι γεμάτη δημιουργία, πρόοδο και υγεία για την εκπαιδευτική κοινότητα του Ν. Ηλείας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας, σε διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει στρέψει σταθερά το ενδιαφέρον της στις υποδομές  και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, την πληρότητα των θέσεων εκπαιδευτικών και την στήριξη όλων των μαθητών, δίνοντας την απαιτούμενη έμφαση στα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία. Στην Ειδική Αγωγή, προσλήφθηκαν 7.360 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 1.976 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μια προσπάθεια που συνδέεται με την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που είναι σημαντική για τους μικρούς μαθητές, τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες, καθώς όλοι οι μαθητές αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Με προγραμματισμό και όραμα, δημιουργούμε ένα σύγχρονο σχολείο για όλους, ένα σχολείο που θα παρέχει ευκαιρίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς και παράλληλα την καλλιέργεια του πνεύματος. Ένα σχολείο που θα σέβεται τα δικαιώματα των άλλων, θα αποδέχεται την διαφορετικότητα, θα διδάσκει τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο, την συνεργασία και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, θα καλλιεργεί ενδιαφέροντα και θα προάγει την καινοτομία και την αριστεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία όλων, μαθητών,  εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης και γονέων, είναι αναγκαία και πολύτιμη.

Καλή σχολική χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα, με νέα όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00