Αρχική » Λουμίδης: Ο βασιλιάς του καφέ!

Ο Ιάσωνας Λουμίδης υπήρξε τη δεκαετία του 1910 μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού επιχειρείν. Φεύγοντας φτωχό παιδί από την Κάρυστο, τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναζήτησε την επαγγελματική του τύχη μαζί με τα αδέλφια του στον Πειραιά. Επειτα από αρκετές προσωρινές δουλειές ανοίγει ένα παντοπωλείο με τοπικά προϊόντα και καταπιάνεται με τη δύσκολη διαδικασία της παρασκευής και του καβουρδίσματος καφέ, αξιοποιώντας τα «πρωτόγονα» μέσα της εποχής. Διαθέτοντας πολύτιμη γνώση και εμπειρία, θα επενδύσει με τους Νίκο και Αντώνη (αδέλφια και συνοδοιπόρους του) τις οικονομίες του προκειμένου να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα πώλησης φρέσκου καφέ από τη Βραζιλία. Η επιτυχία ξεκινά από τον Πειραιά.

Μέσα σε λίγα χρόνια το φτωχό παιδί που ξεκίνησε ξυπόλυτο από την Νότιο Εύβοια καταφέρνει να γίνει εισαγωγέας του καφέ στη χώρα μας, να ανοίξει πάμπολλα καφεκοπτεία και να κάνει το όνομά του συνώνυμο του γευστικού ροφήματος. Το καφενείο «Πατάρι του Λουμίδη» συγκεντρώνει όλη την ελίτ της δημοσιογραφικής, λογοτεχνικής και καλλιτεχνικής σκηνής του τόπου μας. Το 1958 τα τρία αδέλφια πρωταγωνιστούν στην οικονομική ζωή του τόπου μας εγκαινιάζοντας το πρώτο τους εργοστάσιο.

Η Ελλάδα γεμίζει από καφεκοπτεία Λουμίδη, οι Ελληνες καταναλώνουν μυρωδάτο καφέ σαν τρελοί και το σλόγκαν «Εκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στον καφέ» ψιθυρίζεται από πολλά χείλη και γίνεται το σήμα κατατεθέν του. Ο Ιάσωνας Λουμίδης μετατρέπεται σε έναν από τους πιο δυνατούς επιχειρηματίες της εποχής.

Πηγή: http://www.newmoney.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00