Αρχική » Κερνάμε Αγάπη στην Αμαλιάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κερνάμε Αγάπη στην Αμαλιάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

από Maria Petroutsa

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη εκδήλωση «Κερνάμε Αγάπη» μια πρωτοβουλία του επιτυχημένου επιχειρηματία Νίκου Τσαγρή.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και Σάββατο 30 Δεκεμβρίου η Αμαλιάδα φόρεσε τα γιορτινά της και έλαβε μέρος σε μια φαντασμαγορική γιορτή. Κάθε μέρα είχε και κάτι ξεχωριστό.

Ημέρα 1η.

Την πρώτη μέρα έγινε διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής! Αρκετοί ήταν αυτοί  που έβαλαν όλη τους την τέχνη ώστε να φτιάξουν τα καλύτερα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τσουρέκια. Ζεστό αρωματικό τσάι για τους επισκέπτες, Άγιος Βασίλης με τα δώρα του και χριστουγεννιάτικο Face painting για τους μικρούς. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος ο οποίος ήρθε να δοκιμάσει τα νόστιμα γλυκά και να γιορτάσει με τον κόσμο.

Αφού έφεραν όλοι τα γλυκά τους, στήθηκε επιτροπή που θα έκρινε το πιο νόστιμο πιάτο. Φυσικά στην επιτροπή πρωτοστατούσε ο Νίκος Τσαγρής ,  η κ. Τσάμη  όπου διατηρεί αρτοποιείο και μέλη από την Λέσχη Αρχιμαγείρων της Πάτρας. Οι τυχεροί του διαγωνισμού έλαβαν δώρα από τους χορηγούς όπου συνέβαλαν οικονομικά στην ενίσχυση της εκδήλωσης. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο και στην συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις.

Ημέρα 2η.

Την δεύτερη μέρα η συμμετοχή του κόσμου ήταν φανερά πιο μεγάλη. Δωρεάν λουκουμάδες για τον κόσμο, ζεστό αρωματικό τσάι και οινόμελο και ένα τεράστιο τηγάνι περίμενε τους μάγειρες να αρχίσουν τις αλχημείες τους. Ο Νίκος Τσαγρής με την βοήθεια των χορηγών ξεκίνησε την μαγειρική, νόστιμα Ήλις ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και κοτόπουλα Κοντοχρήστος.  Όταν τα ζυμαρικά ήταν έτοιμα άρχισαν να μοιράζονται στον κόσμο. Όλοι ενθουσιάστηκαν με την γεύση!

Η όμορφη αυτή βραδιά ήταν υπό την συνοδεία σαξοφώνου. Ο ταλαντούχος μουσικός από την Πάτρα ζέστανε την ατμόσφαιρα κάνοντας την πιο γιορτινή με ήχους jazz να πλανώνται στον αέρα.

Ημέρα 3η.

Την τρίτη μέρα ήταν το αποκορύφωμα της εκδήλωσης! Όλα ξεκίνησαν από νωρίς με την συγκέντρωση των Άγιων Βασίληδων στην οδό Καλαβρύτων, πλησίον των Δικαστηρίων. Εκεί αρκετοί πολίτες φορώντας τα γιορτινά τους ήταν έτοιμοι για την μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Ο ήχος των τυμπάνων ξεσήκωνε για τα καλά τους περαστικούς. Όλη η ΜΟΤΟΛΕΑ σύσσωμη  συνόδεψε τους Άγιους Βασίληδες. Τα τύμπανα ήταν μια προσφορά του Βασίλη Μπαντούνα, ο οποίος αφού έκανε ένα μίνι φροντιστήριο έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσει η παρέλαση. Αρκετή ήταν η συμμετοχή του κόσμου, μικροί και μεγάλοι ακολούθησαν την γιορτινή διαδρομή μέχρι την πλατεία Αγίου Αθανασίου. Στην πλατεία περίμενε τον κόσμο μια μικρή έκπληξη, ο Ανδρέας Παπαδάκος  φόρεσε την ποδιά του και άρχισε να μαγειρεύει για τον κόσμο. Ο κόσμος χάρηκε πολύ και σύντομα ο κ. Παπαδάκος άρχισε να σερβίρει τις νόστιμες μερίδες στον  κόσμο. Όλοι οι χορηγοί ήταν δίπλα στον Νίκο Τσαγρή και βοηθούσαν σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Σημαντική ήταν η βοήθεια του χορηγού Νώντα Κουτρουμπή και του πατέρα του Αργύρη.

Ο Βασίλης Καραγκούνης συγκέντρωσε τους μικρούς στην μέση της πλατείας και τους παρέσυρε στον χορό.

Στην συνέχεια κατέφθασαν οι βασιλόπιτες και ο Νίκος Τσαγρής με την συζυγό του Βασιλική , τον Νώντα Κουτρουμπή και τον κ. Παπαδάκο , μοίρασαν τα κομμάτια στον κόσμο. Μέσα στην Βασιλόπιττα υπήρχαν 30 φλουριά!!! Οπότε και 30 δώρα για τους τυχερούς!!!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες ευχές για το 2024, κάλαντα και πυροτεχνήματα.

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα απο την 3η μέρα:

Φωτογραφίες, Ρεπορτάζ και Βίντεο για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00