Αρχική » ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

από Άκης Χουζούρης

Διοικητικές παρεμβάσεις  με εξυπηρετήσεις και τακτοποιήσεις  σε «θεσάρες» για τα «καλά παιδιά»   διώξεις και απειλές για τους «αντιφρονούντες».

Στον απόηχο των εκλογών για τη νέα διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, βιώνουμε  ένα κύμα διώξεων κατά συνδικαλιστών και φίλα προσκείμενων στην παράταξη μας. Μετά την εκλογική διαδικασία , την επόμενη των εκλογών  συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη της ενωτικής αγωνιστικής κίνησης εργαζομένων που συμμετείχαμε στις εκλογές έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εκδικητική στάση των διοικούντων. Με τιμωρητικές πρακτικές για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα  και να περάσουν μηνύματα φόβου και ισχύος, μετακινούν  προκλητικά συναδέλφους  και με πιο χαρακτηριστική την μετακίνηση  συναδέλφου συναγωνιστή   που εκλέχτηκε πρώτο αναπληρωματικό μέλος για το ΔΣ, μια μέρα μετά τις εκλογές, για το νοσοκομείο του Πύργου. Τέτοιες κινήσεις καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την επιλεκτική μετακίνηση εργαζομένων  που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Στην απόφαση που έβγαλαν, επικαλούνται την πανδημία covid . Αλλά  στην  χρονική στιγμή που επιλέχθηκε δυο ημέρες μετά τις εκλογές,!!!  δείχνει ως ένα μέτρο πυγμής και δύναμης κατά συναδέλφων που τόλμησαν να εναντιωθούν στο καθεστώς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Το κλίμα είχε δυναμιτιστεί από τις προκλητικές ενέργειες της διοίκησης  προεκλογικά και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον..   Επέστρεψαν  επιλεκτικά εργαζόμενο που είχε μετακινηθεί στον Πύργο από εξαμήνου και ταυτόχρονα μπήκε και υποψήφιος στην αντίπαλη παράταξη, δείχνοντας  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , ποιοι κινούν τα νήματα ,ποιοι έχουν ισχύ και «κονέ» με τη διοίκηση.  Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που έχουν μετακινηθεί με ύποπτες διαδικασίες επιλογής, δεν έτυχαν   «προνομιακής επιστροφής».  Την ημέρα των εκλογών κυκλοφορούσαν πληροφορίες  για μετακίνησεις- διώξεις των   φίλων προσκείμενων στην παράταξη μας , καθιστώντας ένα κλίμα εκφοβισμού και εξαναγκασμού ψήφων. Μετά τις εκλογές με προκλητικό τρόπο «τακτοποίησαν»  εκλεγμένο μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης  και υποστηρικτή της ΔΑΚΕ Υγειονομικών με επίδομα προϊστάμενου σε θέση  του Νοσοκομείου Κρεστένων που ενεργοποίησαν ειδικά για αυτόν. Παράλληλα στην Αμαλιάδα σε ένα διαρκώς  «μαγείρεμα θέσεων και επιδομάτων προϊστάμενων» αναμοχλεύουν ανενεργά τμήματα για ευνόητους  λόγους.. Θα πάρει θέση  η νέα Διοίκηση του Σωματείου?                                      

 Όλα αυτά είναι εξέλιξη μιας  μεθοδικής  σκληρής τακτικής ,αλλαγής των συσχετισμών στo σύλλογο εργαζομένων, που την επέβαλαν. Η Διοίκηση ,η πλειοψηφούσα παράταξη,   υπηρεσιακοί και  κομματικοί μηχανισμοί όχι μόνο δεν ανακατεύονται,  αλλά υποδαυλίζουν καταστάσεις  απαράδεκτες,  που μεθόδευσαν με τις εκλογές του Σωματείου., Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στις εξελίξεις. Δεν θα υποκύψουμε στο φόβο και στο σκοτάδι.  Όλα στο φως.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων                                  Νοσοκομείου Αμαλιάδας,

Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

                                          

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00